Алексей Петров лобирал пред СДС Надежда Нейнски да стане президент

share

Скандални разкрития направи пред ТВ7 Борис Марков - шеф на предизборния щаб на СДС по време на кандидатпрезидентската кампания през 2011 г.

Подсъдимият по делото "Октопод" Алексей Петров е лобирал кандидатурата на Надежда Нейнски да бъде издигната от Синята коалиция на президентските избори през 2011 г. Това заяви в студиото на "Гореща точка" Борис Марков, който беше начело на предизборния щаб на СДС.

Марков твърди, че е присъствал на тайна среща с Алексей Петров, по покана на бившия PR съветник на Иван Костов – Михаил Михайлов. Срещата се е състояла в заведение на ул. "Славянска беседа" в София и по време на нея Марков е чул в прав текст въпроса "Най-подходящият кандидат за президент е Надежда Михайлова (по това време тя все още не беше приела фамилията Нейнски б.р.) , нали?". Сигурен, че разговорът се записва, Марков отговорил уклончиво на въпроса.

Малко след това в заведението пристигнал и лидерът на РЗС Яне Янев, който също лобирал за Надежда Нейнски, с думите, че тя е най-подходяща не само за кандидат на СДС и ДСБ, но и на всички от дясното пространство.

Веднага след срещата уведомих тогавашния лидер на СДС Мартин Димитров, каза още Борис Марков. По думите му именно тайният разговор между него, Алексей Петров и Яне Янев е станал причина сините да се откажат от кандидатурата на Михайлова.

Първи за връзки между Надежда Нейнски и Алексей Петров заговори преди няколко дни вътрешният министър Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини