Хиляди се прибират в София след Великден, връщат ги масово

Булфото
share

Хиляди се прибират в София след Великденските празници, въпреки че трафикът на КПП-тата за влизане в столицата е по-малък от очаквания. Трикилометрова колона от коли чака на входа на София от магистрала "Тракия". По-голяма е колоната от автомобили на магистрала "Хемус", предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

След последната заповед за противоепидемичните мерки, влизането и излизането в София става само сутрин и вечер - по два часа, и само по работа или заради медицински причини.

Полиция и таксита очакват пристигащите в София

В 18.00 часа започна вторият за деня времеви прозорец за влизане на превозни средства в София преди утрешния първи работен ден след Великден. Автомобили бяха пропускани до 20.00 часа, след проверка от полицаите на място. 

Право да влязат в столицата ще имат единствено представилите коректно попълнена декларация за пътуване и служебна бележка. В нея задължително вече трябва да се посочва и телефонен номер на работодателя, за да могат властите да извършват проверка на предоставените данни. 

По-голямата част от пътуващите към София не са допуснати да влязат в столицата на пропускателния пункт на магистрала "Тракия", съобщиха от полицията.

Не се съобщава за сериозни нарушители. Тази сутрин директорът на столичната полиция Георги Хаджиев съобщи, че преди въвеждането на строгите мерки, София са напуснали около 60 000-70 000 коли, а след това още около 17 000.

Припомняме, че въпреки призивите от страна на Националния оперативен щаб, хиляди напуснаха столицата за Великденските празници, което доведе до издаване на забрана за влизане и излизане от София.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини