#ПромениКартинката представя посланици на кампанията в първи специален уебкаст

  • 17 юни 2024 16:33

  • 2967
  • 0
#ПромениКартинката представя посланици на кампанията в първи специален уебкаст
©

Най-новият видео проект на novini.bg и woman.bg - #ChangeCast, представляващ поредица от интервюта с посланици и партньори на информационната кампания #ПромениКартинката с водещ пиар експерта и посланик на кампанията Ива Екимова, започва да се излъчва от 20-и юни, четвъртък.

В рамките на летния сезон всеки четвъртък тя ще среща аудиторията на медийните канали с част от посланиците на #ПромениКартинката - талантиливи млади творци и активни преподаватели от НАТФИЗ, вдъхновяващи иноватори - основатели и директори на някои от водещите културни и арт фестивали в България, архитекти и експерти по градско развитие и други поддръжници на идеята за промяна към по-устойчиво бъдеще в България.

„Толкова много се вълнувам, сякаш се завръщам в телевизията. За мен е огромна чест да бъда посланик на #ПромениКартинката и да участвам в този проект, с който ще срещаме публиката с активни посланици и партньори на информационната кампания“ – споделя водещата на видео проекта на woman.bg и novini.bg #ChangeCast Ива Екимова. 

#ПромениКартинката е информационна кампания на Филип Морис България, която от 2021 г. насам алармира за мащаба на проблема със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и провокира към отговорно потребителско поведение. 

Поредицата от видео интервюта #ChangeCast представя част от най-активните посланици на кампанията #ПромениКартинката, която обединява изкуството и културата за устойчива промяна към по-добро бъдеще. 

С партньорствата си с редица арт и културни фестивали, информационната кампания #ПромениКартинката поставя акцент върху ролята на изкуството в провокирането на отговорно потребителско поведение с абсолютната увереност, че изкуството е универсален език, способен да преодолява предразсъдъците и да насърчава към стъпки за по-добро утре. В продължение на седем епизода водещата и нейните събеседници ще ни преведат през различните форми на изкуството, като инструмент за въздействие и предаване на посланията по социално значимите теми и за ролята на арт фестивалите за промяна на средата в България.

В пилотния епизод гостува създателят на един от най-обичаните летни фестивали в Лозенец„Арт поток“, както и на най-младият музикален форум край морето  „Джазче“ - Димитър Тодоранов. Той ще разкрие за спомените си със Стефан Данаилов и Татяна Лолова, срещите си с Георги Милков и беседите с Георги Тошев. „От самото начало на партньорството ни с #ПромениКартинката все повече се вглеждам в пясъка на плажа за неправилно изхвърлени фасове“, споделя в #ChangeCast Димитър Тодоранов.

 

Освен партньорството с културния фестивал „Арт поток“, #ПромениКартинката ще посети Лозенец чрез своя информационна изложба на входа на „Hacienda beach“. Гостите на курортния град ще могат да се запознаят с фактите за замърсяването на плажовете и природата с неправилно изхвърлени фасове и да разберат как да се включат в кампанията. В рамките на фестивала посетителите ще имат възможност да видят и най- новата поредица от кратки въздействащи видеа, създадени от студенти-второкурсници в НАТФИЗ специално за кампанията #ПромениКартинката.

Цветната палитра от гости, които променят средата чрез своите инициативи в България, допълват и талантливите студенти от втори курс във факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. За трета поредна година студенти по режисура, операторско майсторство, монтаж, звук и продуцентство създадоха в упражнение по „Социална реклама“ поредица от 30-секундни въздействащи видеa, посветени на посланията на информационната кампания.  За предизвикателствата и забавните моменти по работата върху креативните видеа разказват младите режисьори Деница Ганева и Александър Паунов – представители на студентските екипи, работили в тазгодишното издание на проекта.

Какво стои зад успешното партньорство между кампанията #ПромениКартинката на Филип Морис България и НАТФИЗ, как протича обучителният процес във факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ и защо  проектът получава толкова позитивен обществен резонанс, ще разкажат двама от основните преподаватели в обучителния модул  - доц. Росица Илиева, преподавател по „Филмов и телевизионен монтаж“ и гл.ас. д-р Христо Бонев, преподавател в специалност „Филмово и телевизионно продуцентство“ в катедра „Аудиовизуално производство“ във факултет „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ. 

Къде е пресечната точка между джаз, развитието на културната и градска среда в София и намаляването на въглеродните емисии , ще разкрие Петър Димитров, създателят на един от най-обичаните градски  музикални и арт фестивали A to Jazz, който „променя картинката“ в София вече 13-та поредна година. 

Арх. Явор Панев и адв. Цвета Йоцова - основатели на фондация „Оптимистас“, ще преведат зрителите през някои от забравените градски пространства, които преобразяват и превръщат в центрове за култура и изкуство с ентусиазъм, експертиза и всеотдайност към опазването на градската, културната и околната среда в България. Те ще ни разкажат и за „пътуващата“ градска изложба на #ПромениКартинката в страната, с която заедно с двигателите на кампанията от Филип Морис България целят да информират за мащабния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени фасове и да променят средата. 

Какво кара една 25-годишна архитектка да изостави работата в архитектурно бюро в Берлин и да се върне в България, ще разберат още зрителите в един от епизод на уеб поредицата #ChangeCast. Арх. Дора Иванова, основател на фондация „Проект Бузлуджа“ и фестивала Open Buzludzha ще разкаже и как  успява да запали видни архитекти и експерти от цял свят по идеята за опазването на монумента „Бузлуджа“, преустройството и превръщането му във функциониращ паметник на културата, в образователен и туристически център. 

Фестивалният директор на Международния филмов фестивал в Бургас Емил Ованесов ще открехне завесата на предстоящото 9-то издание на престижния филмов форум. 

Гледайте епизодите на #ChangeCast всеки четвъртък в платформите на Sportal Media Group – novini.bg и woman.bg.

Материалът е част от проект, посветен на информационната кампания #ПромениКартинката, с подкрепата на Филип Морис България.

Последвайте канала на

Novini.bg
2967 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини