Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира военни командири

  • 17 юни 2024 16:26

  • 327
  • 3
Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира военни командири
© Getty Images

Китайски учени са разработили изкуствен интелект, способен да имитира поведението на различни военни командири, пише "Саут Чайна морнинг пост".

Изкуственият интелект е бил разработен от специалисти от Националния университет по отбрана към Народноосвободителната армия на Китай. Той можел да  симулира поведението на командир въз основа на анализ на неговия начин на мислене, опит, както и лични качества, а също и негови недостатъци. Освен това, според китайските учени, личните характеристики на "виртуалния командир" можели да бъдат коригирани по желание на клиента.

Си Дзинпин твърди, че САЩ са ги провокирали да нападнат Тайван

Разработката имала за цел да помогне на китайската армия да провежда по-реалистични военни учения във виртуална среда, компенсирайки липсата на високопоставени офицери, които невинаги могат да бъдат привлечени за участие в подобни мероприятия. В същото време за разлика от американските конкуренти, китайският изкуствен интелект може не само да действа като помощник на командващия операцията, но и самостоятелно да ръководи бойните действия, твърдят експерти от Китай, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
327 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.17 | 23:58

3
САЩ да капитулират
Teodora Andreas Berlin

2024.06.17 | 19:39

2
Mona Lisa 2 pati jenena i 2 deza
Teodora Andreas Berlin

2024.06.17 | 19:38

1
Mona Lisa

Добави коментар

Водещи новини