Днес започват следващите обработки срещу комари и бълхи на обществените тревни площи в Столична община

  • 17 юни 2024 15:40

  • 497
  • 0
Днес започват следващите обработки срещу комари и бълхи на обществените тревни площи в Столична община
© Pixabay

От днес започват следващите обработки срещу комари, както и срещу бълхи на обществените тревни площи на територията на Столична община (СО), информират от общинската администрация.

Столична община припомня, че първите обработки са извършени през месеците март и април. От днес предстои да бъдат обработени всички паркове, градини, зелени площи, междублокови пространства към районните администрации, гробищни паркове и транспортни обекти. Разпределението на обектите е съобразено с моментното изпълнените на дейностите по косене на тревните площи, добавиха от дирекция "Зелена система" на Столичната община.

Дейностите се извършват по предварително изготвени графици, но се съобразяват с метеорологичните условия, изпълняват се при благоприятно време и при ниско окосена трева, обясниха още от Общината. 

Днес обработките започват от районите "Оборище", "Панчарево" и "Нови Искър", както и в парковете Южен парк II и Южен парк III част. Съгласно изискванията – дейностите са валидни при благоприятни климатични условия за всички обработки. 

Третираните терени се обозначават от изпълнителите предварително с табели за вида обработка – използвания препарат, карантинен период, фирмата изпълнител и телефон за контакт. При получени сигнали от граждани за кърлежи, гризачи, бълхи и др. на общински терени към районните администрации ще се маркират рисковите места и тези участъци ще се подават на фирмата изпълнител за допълнителни третирания в рамките на определените площи.

Обработките срещу бълхи ще се изпълняват рано сутрин след 6:00 часа, а тези срещу комари след 22:00 часа, съобразно тяхната специфика, посочиха още от общинската администрация. График за провеждането на обработките е достъпен в сайта на Столична община. 

ГМО комари се борят с маларията

Последвайте канала на

Десислава Станева
497 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини