Във Фейсбук се сформира група в памет на момчето, убито от цигани в Катуница

Булфото
share

Цяла България се интересува от личността на убития снощи от наемници на Кирил Рашков Ангел Петров.

Във Фейсбук вече се сформира група в памет на 19-годишното момче, което намери смъртта си под гумите на оранжевия бус Форд Транзит от Столипиново, дошъл в Катуница да гази, убива и въдворява ред по заръка на провъзгласилият се за цар на циганите, както коментират в Катуница. Целият живот е бил пред Ангел. Момчето беше добър ученик, отличен спортист и страхотен човек. Глави долу и щикове горе. Това не трябва да се повтаря, коментират в групата н социалната мрежа, която само за 2 часа събра 1364 привърженици, пише "Под тепето".


„Миг мълчание в памет за влаченото 15 метра момче и ужасната му смърт, в знак на съпричастност към скръбта на родителите и подкрепа на протестиращите срещу закриляния 22 години от властите клан Рашкови. В памет и на 16-годишния Павел, който заедно със съселяните си участваше в нападението срещу имането на клана Рашкови в Катуница и който припадна насред обезумялата тълпа и почина. Павел е бил близък приятел на премазания снощи от бус на циганския клан Ангел”, пише във профила във Фейсбук.


„Опитвам се да бъда добър християнин, но в момента сърцето ми кипи за мъст и иска да гледа филма „Гори, гори циганче”, пише един от посетителите на страницата в социалната мрежа. „Спрете циганизацията. Защото след 100-200 години ще има не Блгария, а Цигания”, пише друг. „Ясно е, че сме под циганско робство, а вече плащаме и кръвен данък”, отговаря трети.


Виртуален миг мълчание пред паметта на Ангел и Павел са направили близо 1500 души. Всички те се канят да отидат на погребенията на двете момчета, чийто животи приключиха трагично във войната в Катуница.

Водещи новини

Още новини