75% скок на видео постовете във Facebook

  • 08 януари 2015 12:01

  • 1203
  • 0
75% скок на видео постовете във Facebook
©

Видео съдържанието във Facebook се радва на огромна популярност и през изминалата година се наблюдава значително увеличение на броя на качените клипове, отбелязва kaldata.

През 2014 г. в глобален мащаб видео постовете са скочили със 75 процента, докато в Съединените щати те са се увеличили почти двойно (94 процента) спрямо предходната година.

Освен това социалната мрежа обяви още, че броят на клиповете, които излизат в потребителския News Feed, е нараснал с 3.6 пъти през 2014 г.

"Видео съдържанието е изключително важен компонент от вселената на Facebook и от юни 2014 г. насам всеки ден се регистрират над един милиард гледания", казва компанията, цитирана от изданието.

Най-малко половината от потребителите на мрежата, които я посещават всеки ден, гледат видео поне по веднъж на ден. Според 76 процента от американските потребители, те намират ново видео съдържание именно през Facebook.

С обявяването на тези данни Facebook се опитва отново да привлече вниманието на рекламодателите и да ги убеди, че именно социалната мрежа е най-доброто място, където те да публикуват своите реклами. В това отношение Facebook си съперничи с YouTube и Twitter като предпочитана платформа за видео съдържание и реклами.

Последвайте канала на

1203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини