Лов за двойкаджии

share

Това стана ясно от таблиците за незаетите бройки за извънредното четвърто класиране на Регионалния инспекторат по образованието в София.

Гимназиите чакат общо 435 попълнения в последния момент. Бройките спокойно може да запълнят всички, изкарали оценка различна от двойката на изпитите за външно оценяване след 7-и клас.

Дори и елитната Френска гимназия е обявила едно свободно място и заради квотите за прием късметлията може да бъде само момче. Едно момче очаква и Втора английска гимназия в столицата. Цели седем са свободните места в НПМГ в паралелката с физика и английски език.

По-слабите пловдивски ученици също са изкарали късмет с четвъртото класиране. Езиковата гимназия „Иван Вазов” и пловдивската математическа гимназия все още търсят последните си кандидати за запълване на паралелките. Елитните гимназии във Варна обаче вече са си попълнили паралелките на трето класиране, става ясно от справката в списъците на РИО - Варна.

Правилата за четвъртото класиране се определят от директорите на всяко отделно училище. Мераклиите да хванат последния влак за елитните гимназии трябва да отидат в желаното от тях школо и да разберат графиците и изискванията за подаване на документи. Крайният срок изтича на 29 юли.

Водещи новини

Още новини