Калин Янакиев: Десните избиратели гласуваха за ГЕРБ, за да спрат БСП

share

Оказа се, че няма непоносимост към ГЕРБ. Резултатите от изборите ясно го показаха. Бойко Борисов трябва да благодари много на това момченце Зарков, което се подигра с жертвите на лагерите. БСП и патриотите не получиха очакваните от тях резултати. За патриотите това се дължи на сценките по границата.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ проф. Калин Янакиев. Десните избиратели бяха объркани на тези избори. Те гласуваха за ГЕРБ, за да спрат БСП. Традиционните десни избиратели са капсулирани в едни 8-10% през последните години. Това се дължи на факта, че десните партии искат да бъдат алтернатива и на ГЕРБ, и на БСП. Аз прогнозирах, че ако десните не се обединят, ще се случи това, което видяхме на изборите, разкри той.

Трите партии трябваше да се обединят. Трябва да спрат да се карат и плюят помежду си. Те трябва да сключат едно стратегическо примирие и стратегически съюз, с който да се явят заедно на едни бъдещи избори. Десните партии трябва да приемат като свършен факт присъствието на ГЕРБ в политическия живот. ГЕРБ е факт. Въобще не е вярна тезата, че в България темата за антикомунизма е приключила. Това ясно се видя при изказването на момченцето от БСП. Корнелия Нинова се хилеше на това изказване. Бойко Борисов усети, че антикомунизма се нагнетява в обществото и яхна тази вълна. ДСБ носи най-голяма вина за провала на десните, защото те напуснаха и се скараха с РБ и те не се разбраха с Христо Иванов, завърши проф. Янакиев.

Водещи новини

Още новини