Ракета порази офиса на омбудсмана в Одеса

  • 01 май 2024 14:41

  • 520
  • 4
Ракета порази офиса на омбудсмана в Одеса
© Telegram

В резултат на нощната ракетна атака на Одеса представителството на омбудсманда на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеса бе повредено.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13554

В момента офисът работи дистанционно, извършват се експертни оценки за нанесените щети от ракетната атака, разказа специално за БТА Мария Попова, представител на омбудсманда на Върховната Рада на Украйна по правата на човека в Одеска област.

По думите на Мария Попова, тъй като по това това време за щастие в помещението е нямало служители, пострадали няма.

Русия атакува с ракети Одеса, трима души са загинали и трима са ранени

Офисът приема дистанционно всички обаждания на гражданите, обръщенията се обработват навреме, посочи представителката на украинския омбудсманд.

Централният офис в Киев ни подкрепя. Нашето представителство се намира в една от  сгарадите на областния съвет, надяваме се дейността ни присъствено да бъде възстановена в най-близко време, сподели още Мария Попова.

Одеското представителство на омбудсманда е четвъртото в Украйна, което пострада в резултата на ракетни атаки. Преди това щети са били нанесени в офисите в областните центрове в Харков, Виница и Херсон

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
520 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.01 | 18:11

4
Пикая му на офиса
USSR

2024.05.01 | 18:00

2
СподелиАмериканският милиардер Илон Мъск заяви, че Москва няма да спре войната срещу Украйна, докато не окупира всички територии, които се опитва да анексира, предава УНИАН. Така той коментира изявлението на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Александър Сирски за изострянето на ситуацията на фронтовата линия. Според основателя на SpaceX, "под въпрос“ остава само превземането на Одеса. "Дали Русия в крайна сметка ще вземе Одеса е единственият оставащ въпрос според мен. Русия със сигурност няма да се успокои, докато не вземе всички области, включени в руската конституция (Донецк, Херсон, Луганск и Запорожие). Това е заявената им политика“, написа той в социалната мрежа X. По-рано Илон Мъск не изключи тази конфронтация да доведе до ядрена война и се застъпва за преговори с Москва. Той предложи Украйна да се съгласи на референдуми в окупираните региони, да "даде“ Крим на Русия и да се съгласи със статута на неутрална държава

2024.05.01 | 18:10

3
Точно така!
бг

2024.05.01 | 15:05

1
ха изглежда като счупен прозорец от режима

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини