Макрон и Джонсън са се разбрали за риболова

  • 31 октомври 2021 16:04

  • 838
  • 0
Макрон и Джонсън са се разбрали за риболова
© Getty Images/Guliver

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на и британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се договориха в рамките на срещата на върха на Г-20 да се опитат да деескалират конфликта за правата за риболов след Брекзит, съобщава френски официален източник.

Разговорите идват няколко дни, след като се засилиха заплахите за нови търговски бариери заради риболова.

По информация на френски офоцииални лица Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на е заявил, че Великобритания трябва да спазва правилата.

Според Париж Лондон ги заобикаля, защото не са издадени достатъчно разрешителни за риболов на Франция в британски води. Великобритания от своя страна твърди, че изпълнява поетите в търговското споразумение за Брекзит ангажименти.

Вчера словесната война от двете страни на Ламанша ескалира, след като Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отказа да изключи възможността да започне търговски диспут. Париж пък обяви, че може да наложи таргетирани мерки срещу британски кораби и стоки от вторник, в това число засилване на проверки, отбелязва БНР.

Макрон се обяви за диалог с Варшава в разгара на криза между Полша и ЕС

Константин Тодоров
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини