Борис Джонсън посети църквата, където беше убит британския депутат

  • 16 октомври 2021 12:25

  • 907
  • 7
Борис Джонсън посети църквата, където беше убит британския депутат
© gettyimages

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е посети църквата, в която вчера беше намушкан смъртоносно с нож депутатът Дейвид Еймс - нападение, разглеждано от полицията като терористично, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Вчера около обяд 69-годишният Еймс от Консервативната партия на Джонсън беше прободен многократно с нож по време на среща с избиратели в Лий он Сий, източно от Лондон.
Министър-председателят, вътрешният министър Прити Пател и лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър бяха сред хората, положили цветя в памет на Еймс на мястото, където парламентаристът беше убит.

Британският депутат, който беше наръган с нож, е починал

Джонсън и Стармър, застанали един до други, запазиха минута мълчание. Британският министър-председател каза вчера, че Великобритания е загубила един от най-милите си и състрадателни държавни служители, обичан приятел и колега.

В изявление, разпространено рано днес, полицията съобщи, че разследването е разкрило потенциален мотив, свързан с ислямския екстремизъм и се смята, че извършителят е действал сам. На местопрестъплението беше арестуван 25-годишен британски гражданин по подозрение в убийство.

Британските власти обявиха убийството на депутата Дейвид Еймс за терористична атака

Еймс е вторият член на парламента, убит през последните пет години по време на среща с избиратели. През юни 2016 г., няколко дни преди референдума за членство на Обединеното кралство в ЕС, беше убита депутатката от Лейбъристката партия Джо Кокс.

Филип Епитропов
907 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ХХХ

2021.10.16 | 14:54

7
ЗА ДА СТЕ СИГУРНИ ЧЕ НЯКОИ ОТ ВАШИТЕ ПРА ДЕДИ НЕ Е ГРЪК ИЛИ ТУРЧИН СИ НАПРАВЕТЕ ТЕСТ ЗА ПРОИЗХОД ВЪВ НЯКОЯ ОТ ЛАБОРАТОРИИТЕ ВЪВ КОИТО СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА ТЕСТОВЕ ЗАЩОТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ БЪЛГАРКИТЕ КОГАТО СА РАЖДАЛИ ДЕЦА ОТ ГЪРЦИ И ТУРЦИ СА КРИЕЛИ ЧЕ СА ОТ ТУРЦИ И ГЪРЦИ ОТ СТРАХ ДА НЕ БЪДАТ УБИТИ И ДЕЦАТА И ТЕ САМИТЕ ТАКА СА ПРАВИЛИ ПРЕЗ СРЕДНОВЕКОВИЕТО А СА РОДЕНИ МНОГО ТАКИВА ДЕЦА
ХХХ

2021.10.16 | 14:40

6
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.16 | 14:29

5
ВЪВ youtube- Българите нямат нищо общо с траките - Божидар Димитров
ХХХ -КОИТО ИСКА ДА ГЛЕДА ТОВА

2021.10.16 | 14:23

4
ВЪВ youtube- Славяни няма, произход на българи, руснаци и поляци, Божидар Димитров

2021.10.16 | 14:10

3
Усещам някаква липса на толерантност на Острова, а? Покайте се пред объркания невинен мюсюлманин и му се извинете
tim

2021.10.16 | 13:38

2
zashto carva bre bokluk poseti djamia tam se vazpitavat i obucavat arabskite manafi ubiici.
Хасан

2021.10.16 | 13:03

1
Борка, срещайте се повече с избирателите

Добави коментар

Водещи новини