Борис Джонсън: Кралица Елизабет II е в много добра форма

  • 30 октомври 2021 14:38

  • 957
  • 0
 Борис Джонсън: Кралица Елизабет II е в много добра форма
© Getty (архив)

Кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и, на която лекарите препоръчаха още най-малко две седмици почивка, е "в много добра форма". Това заяви днес в кулоарите на римската среща на върха на Г-20 британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Франс прес, цитирана от БТА.


"Говорих с Нейно величество и тя е в много добра форма", каза той.

По думите му 95-годишната кралица "трябва просто да следва съветите на лекарите си и да си почива.  "Мисля, че цялата страна й изпраща добри пожелания", добави премиерът.

По-рано бе съобщено, че британската кралица няма да говори лично пред световните лидери, които ще се съберат утре в Глазгоу за международната конференция за климата КОП26. Бъкингамският дворец информира, че тя може да продължи да изпълнява по време на двуседмичната си почивка някои свои леки задължения, при които има възможност да седи зад бюро, включително да дава виртуални аудиенции. Кралицата обаче няма да прави никакви посещения.

Дворецът допълни, че Елизабет II  няма да посети Фестивала на възпоменанието на 13 ноември, но "остава твърдо решена" да присъства ден по-късно на националната възпоменателна служба по случай Възпоменателната неделя - деня, когато Великобритания отдава почит на падналите във войните. Тя не е полагала лично венец пред паметника им в Лондон от 2017 г., но присъства на церемонията, наблюдавайки я от балкона на външното министерство, уточнява днес "Таймс".

Кралица Елизабет Втора няма да участва в климатичната конференция в Глазгоу

Британската кралица е най-възрастният и най-дълго управляващият монарх в света. В сряда миналата седмица тя прекара една нощ в болница за "предварителни изследвания" поради несвързано с COVID-19 неуточнено неразположение.

Валери Зайцев
957 0

Свързани новини

Водещи новини