Джонсън с предупреждение към Запада за руските доставки на газ

  • 16 ноември 2021 07:33

  • 3765
  • 5
Джонсън с предупреждение към Запада за руските доставки на газ
© Getty images

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е предупреди, че Западът скоро ще трябва да направи избор между това дали да разчита на руски газ или да защити Украйна на фона на продължаващото напрежение по границите на Източна Европа, съобщи „Гардиън“, цитиран от БНР.

В послание към европейските държави, които са силно зависими от доставките на руски газ, Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е предположи, че Владимир Путин може да е напълно сериозен като става дума за ограничаването на доставките по тръбопроводите, които минават през Източна Европа, ако Западът даде знак, че е готов да защити Украйна. Джонсън обвини също автроритарния президент на Беларус Александър Лукашенко, съюзник на Русия, в „долен“ опит да да създаде мигрантска криза по границата с Полша в стремежа си да подкопае европейското единство. 

Борис Джонсън призова световните лидери да поемат по-сериозни ангажименти в преговорите за климата

„Гардиън“ пише, че сега се очава външните министри на ЕС да разширят санкциите срещу Беларус, което ще включва авиокомпании, туристически агенти и физически лица, за които се твърди, че помагат за примамването на мигранти в Европа в рамките на така наречената „хибридна атака“ срещу блока. Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е направи своя коментар късно снощи по време на годишния банкет на Корпорацията на лодонското сити. По-рано през деня от "Даунинг стрийт" изразиха загриженост от струпването на руски войски по границата с Украйна. Русия отрече твърденията, че се готви да нахлуе в Украйна, след като украинското министерство на отбраната съобщи, че около 90 000 руски войници се намират в района.

Теодора Александрова
3765 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ББ социалист

2021.11.16 | 13:25

5
Ща ядете руски салам

2021.11.16 | 11:49

4
запада не беше притеснен, когато украйна спря газта за Европа, а сега сте много загрижени всичките
Краси

2021.11.16 | 09:42

3
Ти не си ЕС не реви на чужди проблеми долу ЕС и сащ

2021.11.16 | 08:35

2
Ще се научите да карате и без газ
Не се разбира добре

2021.11.16 | 07:45

1
Каква е причината да се настоява за транзит през Украйна, при положение че такъв е изложен на риск от кражби и спиране от страна на укропа по "политически" причини, а и въобще няма нужда от него?

Добави коментар

Водещи новини