Борис Джонсън изрази умерен оптимизъм във връзка с КОП26

  • 25 октомври 2021 17:14

  • 628
  • 0
Борис Джонсън изрази умерен оптимизъм във връзка с КОП26
© Getty Images/Guliver

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е заяви днес, че е доста притеснен във връзка с предстоящата среща на ООН за климата КОП26 в Глазгоу, но каза в същото време, че тя може да е успешна, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Много съм притеснен, защото може да не се получи", каза британският лидер по време на среща с деца на "Даунинг стрийт".

"Възможно е да не постигнем споразуменията, от които имаме нужда. Много е трудно, но мисля, че може да се справим", изтъкна Джонсън.

След откриването на КОП26 на 31 октомври в Глазгоу, Шотландия, британското правителство ще разполага с две седмици, през които ще може да опита да убеди представителите на около двеста страни по света да намалят още своите емисии на парникови газове с надеждата, че по този начин глобалното затопляне няма да е с повече от 1,5 градуса в сравнение с доиндустриалната епоха.

КОП26 вероятно е най-важната среща, която ще се проведе във Великобритания в наши дни, каза още Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Путин няма да пътува до Глазгоу за КОП26

Константин Тодоров
628 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини