От 1 юли администрацията ще може да увеличи заплатите

  • 20 юни 2012 13:37

  • 2756
  • 1
От 1 юли администрацията ще може да увеличи заплатите
© Булфото

Всички административни структури ще могат да увеличат размера на основните заплати на служителите си от 1 юли, предвижда Наредба за заплащането на администрацията, приета от правителството.

От началото на следващия месец влиза в сила Законът за държавния служител, който въвежда нова система на заплащане.

Отделните ведомства трябва да я въведат до август. Дотогава всеки министър и директор на административно ведомство ще трябва да представи разчети колко да получават служителите му, обясни след заседанието на Министерския съвет финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Допълнителните средства за отделните сектори ще дойдат от преразпределение на приходите във ведомствата и като се увеличи фонд "Работна заплата" във всяко министерство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2756 1

Коментари 1

Добави коментар
един

2012.06.21 | 14:50

1
я?! е ква стана сега? нали пари за увеличение на доходите НЯМА, нали трябваше ДА СТЯГАМЕ КОЛАНИТЕ, нали трябваше държавата да е свръхдисциплинирана и да харчи съобразно изкараното? е кво стана сега? как за тия гнусни паразити ИМА ПАРИ? да не би администрацията да е спечелила нещо, та ше вдига заплатите? народе заспал бъ;гарски, ДОКОГА БЕ? тия увеличения са от НАШИТЕ джобове - а за нас НЯМА. за нас - стягане на колана, щото било криза.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини