Дянков: Да е ясно на всички - не си вдигаме сами заплатите

  • 19 юни 2012 13:40

  • 948
  • 0
Дянков: Да е ясно на всички - не си вдигаме сами заплатите
© Булфото

"Законът за висшите държавни длъжности е готов и следващата седмица ще го изпратим на междуведомствено гледане и той ще влезе в сила от 1 август 2013 г.", съобщи министърът на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Вицепремиерът обясни, че трябва да е ясно на всички, че министрите не си вдигат заплатите, а просто това е правилният ход за общото правилно компенсиране на хората в държавната администрация. 

„Сметките са такива, че в Закона за държавните служители, който се прие от 1 юли, висшата държавна администрация, което е главният секретар на Министерски съвет, ще има възможност да получава до 4 хиляди лева и следователно би следвало всички министри и тези в Президентството, да получават малко повече. Сметката ще е съвсем малка, защото има 16 министри в този кабинет, има и зам.-министри, но те са много по-малко през този мандат”, посочи министърът на финансите.

„Сметката няма да е голяма, но колко ще е, зависи от окончателното решение на парламента. Законът все още не е влязъл в парламента”, обясни Дянков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
948 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини