ГЕРБ: Не срещнахме приемственост и диалог в МЗХ, това е във вреда на земеделските производители (вид

  • 15 март 2017 10:30

  • 4260
  • 4
ГЕРБ: Не срещнахме приемственост и диалог в МЗХ, това е във вреда на земеделските производители (вид
©

За огромно съжаление не срещнахме приемственост и диалог от служебния министър на земеделието. Призоваваме ги да излязат от политическите си задания, но предизборната кампания ще свърши, но това което правят е във вреда на земеделските производители. Това каза Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри по време на пресконференция в централата на ГЕРБ, предаде репортер на Новини.бг.

„Мярка 10 трябва веднага да бъде пусната незабавно. За това помолиха и самите земеделски производители. Нека не уопотребяваме тези интереси за една предизборна кампания“, призова Танева. Тя разкри, че с смс-и се уволняват експерти и добави, че се касае за човек от горската система с много добри резултати.

"Надяваме се след данните на експертите, министър Христо БозуковХристо БозуковПроф. д-р Христо Бозуков е служебен министър на земеделието и храните в кабинета на Огнян да вземе правилните решения, за да не се губят средства от програмния период".

Бившият заместник министър на земеделието и храните Васил ГрудевВасил ГрудевВасил Грудев е роден на 5 май 1980 г. в гр. Пловдив. Възпитаник е на Френската езикова гимназия в град разкри, че той като експерт не е бил допуснат до МЗХ, за да не се прекъсва финансирането на европлащания по Програмата за развитие на селските райони. Той опроверга думите на настоящия министър, според който гъските са станали причина да свършат еврофондовете. Той показа данни, според които нищо не пречи да се кандидатства по европрограми, каквито обвинения бяха чути вчера. "Проблем в тези направления няма. Таван на плащанията са наложени от две години. Нещо повече спестените пари от този таван бяха разпределени между производителите. Не може сега да се твърди, че те налагат таван, а ние да отнесем негативи", заяви Грудев.

Той уточни, че биологичното земеделие остава приоритет.

"Направени са грешни сметки на грешни ставки за настоящия период. Очаквах вчера да бъдат представени данни от контрола извършен от разплащателната агенция, но аз не видях. Имаше взимане на едни числа от заявени площи“. "В тази посока може да бъде работено и ние ще предложим", уверяват от ГЕРБ.

Да говорим, че гъските са изяли евросубсидиите е търсене на сензация с цел предизборно използване. Времето обаче си тече, а кампанията по заявяване на стопанствата за подпомагане си тече. В момента графикът се отлага с три седмици от този, който ние бяхме заложили. Към днешна дата трябваше да са платени субсидиите по необлагодетелствани райони. Защо не е направено – не знам“, каза Грудев.

На пресконференцията стана ясно още, че за две години са били изплатени на стопаните 20 млн. лева субсидии.

Георги КостовГеорги Костов Георги Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Той е завършил Висш технически университет в добави, че от МЗХ се представят фалшиви новини, визирайки смяната на горски служители. Той попита какво е наложило смяната на човек, който е въвел система за контрол на горската дървесина? "Спрени са всички инвестиционни програми на държавните горски стопанства. Без причина не са одобрени и финансовите им планове, които са приети от НС. Мълчанието по темата показва, че очевидно трудно се намират причини и аргументи за това".

На финала от ГЕРБ призоваха ако има нещо неясно или някакви въпроси да не се отказва диалог с тях, защото това спира икономиката на държавата и стресиране на целия отрасъл.

Лов на вещици е мек израз на това, което се случва в МЗХ. Брутална политическа чистка, без смисъл за устойчивостта на функционирането на системата, без смисъл за продължаване на започнатите в политики, без смисъл за подпомагането на земеделските производители. Поема се един изключителен риск от лице, което няма усещане за земеделските потребности“, отбеляза Танева. Тя обеща, ако ГЕРБ се върне на власт нормализирането в сектора да се случи за 5 дни.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4260 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
plamen

2017.03.16 | 16:43

4
aide DESI TANEVA. 4AKAT VI VSICHKI ZEMEDELCI . USPEH NA 26.03

2017.03.16 | 10:04

3
Умствена изостаналост има сред електората на Герб там са ромите и хората страдащи от Стокхолмски синдром.
гергана

2017.03.16 | 10:04

2
Защо и като не сте на власт се опитвате да управлявате,Танева,само вашето обкръжение ли да се възползва от тези фондове,що не кажеш колко хора получават субсидии без да произвеждат нещо,но са твои хора Колко земат парите и забравят защо са ги взели.Така управляваш ти

2017.03.16 | 10:04

1
Чорло и ти ли си била в Дулово!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини