Местан: РБ да са му халал и хак на Борисов (обновена+видео)

  • 05 ноември 2015 11:29

  • 5910
  • 8
Местан: РБ да са му халал и хак на Борисов (обновена+видео)
© Булфото (архив)

Местните избори минаха и ние абсолютно коректно ви представихме нашия прочит за тях. Не сме си позволили нито преднамерени, нито крайни оценки за другите партии и за нашето представяне. Числата са ясни.

Това заяви председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в на пресконференция. За съжаление от няколко дни сме свидетели на опит за подмяна на изборните резултати. Тази манипулации има за цел два елемента. Първият е да се подцени добрия резултат на ДПС и да се преувеличи скромния резултат на Реформаторския блок. Силният резултат на ДПС е проблем, защото според някои се застрашава настоящата управленска формула и стабилността на кабинета. Това се прави от малките коалиционни партньори в правителството. Те смятат, че ако имат силен изборен резултат, ще е стабилна коалицията. Казвам, ако имат. Днес останах с впечатлението, че и на ГЕРБ им е писнало от преувеличаването на резултатите на РБ. Цветан Цветанов заяви, че РБ са се справили слабо и всички го чухме, каза още Местан.

Цифрите и числата са ясни. РБ взеха със 100 000 гласа по-малко от ДПС. Ние регистрирахме рекордно висок резултат за цялата си история по отношение на спечелени кметски места и общински съветници. Срещу нашите 33 кмета има 7 кмета на РБ. Това е още един пример, че тезата, че ДПС се е провалило на тези избори, а РБ едва ли не ги е спечелил, звучи смешно и несериозно. ГЕРБ е първата политическа сила, а ДПС е втора, ако се вземат в предвид недействителните бюлетини. Това са неоспоримите данни от ЦИК. Искам да успокоя колегите от БСП, че по брой действителни бюлетини ние сме трета политическа сила, категоричен беше лидерът на движението.

Призовавам към коректен прочит на изборните резултати, а не към преднамерен. Сценарият за свиването на резултатите на ДПС е ясен. Това издава един ужас и респект от факта, че желанието за елиминирането на ДПС, не успя, а напротив, ние се развиваме напред. ДПС има своята стратегия за разширяване в политиката и тя ще успее. Чух днес един колега да казва: Ако РБ имаха близък резултат до този на ДПС, сигурно щяха да искат 17, а не 7 министри. Ние признахме и коментирахме нашите загуби в Гърмен, Исперих и Кубрат. Това са знаци от нашите избиратели, които ние можем да четем. Загубите ни правят още по-силни. Тези митове разбиха много митове. Един от тях е, че ДПС купува гласове. Погледнете резултатите в ромските махали и ще ви стане ясно, разкри Местан.

Резултатите на РБ показват, че преяждането им с власт се набива все повече на очи. Ултанационалисти също нямат място в управлението и ние няма да отстъпим от тази наша теза, а напротив, ще засилим говоренето си по тази тема. Морално - политическите санкции ги налага българското общество. В Плевен видяхме, че РБ използват много груб език и към своите коалиционни партньори. Те заявиха, че преди балотажа в града се е разхождал Тосун Паша и Плевен е паднал. Ние не бяхме на балотаж в Плевен и РБ явно говореха за ГЕРБ. Искам да попитам Бойко Борисов, дали се припознава в лицето на Тосун Паша? Ако е така, РБ да са му халал и хак. Говоря с огромен сарказъм. ДПС няма да се примери с наличието на крайни националисти във властта, зарече се Местан.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5910 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2016.08.13 | 04:48

8
Майка ти е халал за махлата Местане !
Бисер

2016.08.13 | 04:48

7
Боклуци, престанете да говорите с езика на омразата, а бъдете толерантни и разбрани с мнението на останалите!
Руснака

2016.08.13 | 04:48

6
Хубаво е, че в България има партия като ДПС, която да опази хората, които живеят и в малките населени места.
ПАПАТА

2015.11.08 | 22:40

2
ПРАВ СИ!

2015.11.08 | 22:41

5
пак плашат с ДПС, дали народа ще се върже за пореден път

2015.11.08 | 22:41

4
Иска му се на корумпето места ама друг път!

2015.11.08 | 22:41

3
стига с тези политически сили бе, стига с тези партии, погледнете народа, направете нещо...
не

2015.11.08 | 22:40

1
Местане не използвай турцизми не си в Турция

Добави коментар

Водещи новини