Сградата на "Раковски" 134 става дом на европейската прокуратура

  • 12 октомври 2022 11:48

  • 1201
  • 5
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Днес правителството взе едно изключително важно решение – осигурихме дом на европейската прокуратура. Домът, който беше осигурен от Министерски съвет, е сградата на "Раковски" 134. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, предаде репортер на Novini.bg.

Считаме, че тази сграда ще може да бъде достатъчно добра, за да може европейската прокуратура да работи и да помогне за разкриване на част от проблемите в България, както очаква цялото общество, заяви арх. Шишков.

Настоящето ръководство на Министерството на правосъдието дефинира важността на това да осигури самостоятелна сграда за дейността на европейските делегирани прокурори с оглед осъществяване тяхната дейност в България. Важността произтича от това, че това ще покаже пред международните институции облика на България и стремежа да продължава борбата с корупцията, посочи зам.-министърът на правосъдието Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е.

Министерството, макар че се явяваше като координатор между различните институции, заложи тази дейност като един от основните си приоритети. С днешното решение на Министерски съвет считаме, че този приоритет е изпълнен, добави Павлова.

Европрокурорите сами са избрали сградата на "Раковски" 134

В отговор на въпрос къде ще се преместят партиите СДС и НФСБ, които имат офиси в сградата, регионалният министър арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по каза: "Сградата е с акт за държавна собсъвеност, в момента е под разпореждането на областната управа. Има съвсем малка частна собственост в партера, която си остава частна. Иначе, в основната си част сградата ще бъде предоставена на Висшия съдебен съвет, за да може да се използва за нуждите на европейската прокуратура".

Мария Павалов поясни, че след предоставянето на сградата на ВСС в нея трябва да се извърши ремонт и засега не е ясно откога точно ще заработи като център на европрокуратурата в България. 

Сградата е администртаивна, няма да има разрешение за строеж, ще бъде извършен само ремонт, подчерта арх. Шишков.

 

Константин Тодоров
1201 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Ми

2022.10.12 | 14:12

5
Работа трябва, не сгради.. Три години без резултати

2022.10.12 | 12:39

2
За чий уй ни е такава сграда.
ЗА КИРУ, АСЕН,КОРИ..

2022.10.12 | 14:00

4
М ..ХМ ...., ДААА ..
Ми

2022.10.12 | 13:32

3
Ще започнете ли най после работа, или ново коли, сгради, и заплати
PaulaFox

2022.10.12 | 11:56

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини