Богдан Милчев: Министър Шишков ни саботира

  • 10 март 2023 10:03

  • 725
  • 0
Богдан Милчев: Министър Шишков ни саботира
© Bulphoto/архив
Слушай новината Слушай новината

Експертното говорене липсва от дневния ред за българските пътища.

Няма да ги оставим политиците да шикалкавят.

Това каза в интервю за БНР инж. Богдан Милчев, основател на Института за пътна безопасност. Според него "общественият контрол трябва да залегне в управлението на нашите пътища" и докато няма публичност, никога няма да се справим с безопасността по нашите пътища.

Днес Институтът за пътна безопасност организира дискусия на тема "Мисия безопасни пътища", в която ще се включат и бивши министри на регионалното развитие. Настоящият служебен министър Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по вчера е оттеглил съглбасието си за участие в дискусията. 

"Министър Шишков се изявява като борец срещу тежките проблеми по нашите пътища. (…) Вчера в 5 часа се уплаши да участва в тази дискусия. На 28 февруари той взе пробите от Северната тангента и доволно потриваше ръце. Какво се случи, че той не иска да застане лице в лице с предшествениците си, които той критикува", коментира Богдан Милчев в предаването "Преди всички". По думите му "министър Шишков бяга по тъча" и това е доказателство, че "текат много тежки корупционни процеси".

Милчев зададе конкретни въпроси на Шишков, свързани със строителния предприемач Велико Желев, като заяви, че имат достоверна информация, че след вземането на пробите от Северната тангента Желев бил нахлул в кабинета на Шишков. Защо собственици на фирми ходят в кабинета на министъра, докато при предишни министри не искаха да отидат, попита още Богдан Милчев.

В общественото пространство от месеци насам публично се говори, че "Хидрострой" е една от малкото фирми, които имат работа по пътищата на България при управлението на министър Шишков, посочи Милчев.

Дискусия за безопасността на пътищата на фона на ръст на загинали в ПТП

Последвайте канала на

Десислава Станева
725 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини