Съдът назначи допълнителна експертиза по делото за резултатите от изборите в София

  • 26 април 2024 13:59

  • 1085
  • 2
Съдът назначи допълнителна експертиза по делото за резултатите от изборите в София
© Булфото, архив

Административният съд в София проведе заседание по делото за оспорения резултат на изборите в столицата. Процесът е по жалба на Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на, която остана втора на вота за кмет на града през 2023 г., предава БТА. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1156

По искане на страните днес бе назначена допълнителна техническа експертиза относно машинния вот. Делото ще продължи на 7 юни.

Досега експертизата по делото установи незначителни разлики между броя на бюлетините от машините и резултата, който устройствата отчитат. Двама експерти няколко месеца сравняваха резултатите от втория тур на местния вот в София, записани на флаш паметите на машините, от една страна и от друга - броя на разпечатаните от тях хартиени бюлетини.

Съдът отложи делото за оспорения резултат на изборите в столицата за 26 април

Според заключението Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите получава няколкостотин гласа повече от тези, които до момента са отчетени. По време на заседанието днес стана известно, че над 50 хиляди лева ще бъдат изплатени на двете вещи лица по делото за работата им по изготвянето на експертизите.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1085 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:00

2
❤️ Г­­­о­­р­е­щ­­­и­ ­­м­­­о­­м­и­­­ч­е­­т­а­ ­­­в­­­и­ ­о­ч­­а­­­к­­в­а­­т ­-­ X­­1­­­8­­.­­F­U­­­N

2024.04.26 | 14:32

1
Че кога бяха тези избори?С тази скорост и ИНДИЯ няма да успеем да догоним

Добави коментар

Водещи новини