На първо четене: НС прие промените в Закона за съдебната власт за европейските делегирани прокурори

  • 14 юли 2022 17:03

  • 722
  • 2
На първо четене: НС прие промените в Закона за съдебната власт за европейските делегирани прокурори
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Народното събрание прие днес на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за съдебната власт (ЗСВ) за европейските делегирани прокурори, предложен от Министерски съвет.

„Благодаря за подкрепата. Днес мнозинството подкрепи на първо четене един важен законопроект, който е в изпълнение на задълженията на държавата. Това е законопроект, който е подкрепен от Европейската прокуратура и има положително становище от нея и е оценено, че тези текстове съответстват изцяло на Регламент 1939/2017. А именно – регламентът който създава Европейската прокуратура“. Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова след края на гласуването, съобщават от пресцентъра на Министерсвото на правосъдието.

Тя допълни, че с промените, разработени от Министерство на правосъдието, се гарантира ресурсната обезпеченост за ефективно изпълнение на дейностите на европейските делегирани прокурори.

Предвижда се европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в самостоятелна структура, която да има собствена администрация, да бъде бюджетно осигурена, да бъде определена като организационна единица по Закона за защита на класифицираната информация. Така структурата ще има самостоятелно секретно деловодство. Предвижда се и задължение държавата да осигури необходимата сграда.

Европейските делегирани прокурори да се обособят в самостоятелна структура, предвиждат изменения в Закона за съдебната власт

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
722 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
И за депутатска трябва промените

2022.07.14 | 19:26

2
С нас живее бивш полицай, който твърдеше, че е работил в ДАНС, живее без регистрация, а като дойде на власт Петков стана депутат - електоратът му е циганин в боклука и наркодилъри, но сега има имунитет и може прави каквото иска. На мястото на Петков влезе Василев - същото дупе, само в профил. България ще се удави в криминал и наркотици с такива независими народни депутати. Само пълното преизбиране ще спаси държавата.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.14 | 17:21

1
Часовникът леко тиктака за каскета.

Добави коментар

Водещи новини