Продължава разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии

  • 28 февруари 2023 07:01

  • 1246
  • 3
Продължава разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Продължава разследването на българските служби и европрокуратурата за предполагаеми злоупотреби с търговия на вредни емисии. Предполага се, че европейските фондове са ощетени с милиони евро.

Прокуратурата, оглавявана от Лаура Кьовеши, разследва частно дружество, отговарящо за проверката на емисиите на парниковите газове на топлоелектрическите централи и топлофикациите в България, че е изготвяло фалшифицирани доклади до компетентните национални органи.

Мащабната спецакция започна вчера, ГДБОП и ДАНС влязоха в няколко ТЕЦ-а и топлофикации в различни градове в страната.

Европрокуратурата разследва измама за милиони евро с вредни емисии у нас

От европрокуратурата обявиха, че са извършени повече от 40 обиска и проверки в България.

Разследват се частни компании в страната. Подозрението е, че от 2017 година те са подавали фалшиви данни и са съобщавали по-ниски количества вредни емисии. Повече от 150 полицаи, служители на ГДБОП и ДАНС са участвали в проверките. 70 свидетели са били разпитани.

Константин Тодоров
1246 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
кочо, боко, сик ,вис,каскету и милиардите на са

2023.02.28 | 08:27

3
Незабавно да бъдат подведени под наказателна отговорност за ограбването на държавата, и изчистването на държавните институци от ОПГ и техните лакеи и слуги
баба гицка

2023.02.28 | 07:31

2
Тиквата и Гешев незабавно да бъдат арестувани. Бърз процес и в затвора до живот. Откраднатите 12 милиарда евро от европейските данъкоплатци ,да бъдат конфискувани в полза на държавата.
Хи, хи

2023.02.28 | 07:19

1
Само разследвания за 33 години фалшива демокрация. Нито един осъден престъпник. Такава е играта на американските империалисти. Даже на Тиквата му се размина.

Добави коментар

Водещи новини