СОС още няма председател, напрежение заради отсъствието на Терзиев

  • 20 ноември 2023 10:04

  • 2703
  • 1
СОС още няма председател, напрежение заради отсъствието на Терзиев
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Започна заседанието на Столичния общински съвет. Това е втори опит за избор на председател на СОС.

"Възможно е, ние начертахме още преди първото заседание, и по време на заседанието, как може да се случи това. То именно може да стане чрез разговори в ОбС между политическите групи. Първо по политики и теми, които вълнуват гражданите и софиянци най-вече. Знаете, предстои план-сметката по чистота да се гледа до края на годината, за догодина трябва да се изготви бюджета, но всичко това минава през разговори между представителите на различните групи в СОС, а не кметът да привиква шефове на партии и да се опитва да се договаря с тях за не знам какво. Този подход не е правилен, явно не са си научили грешките". Това заяви преди старта на съвета Иван Таков - общински съветник и заместник-председател на ПГ "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България".

Кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите не присъства на избора за председател, тъй като в момента е на среща в Министерство на финансите.

От името на групата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""- "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" предложиха Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси за председател.

Както и на предходното заседание бяха издигнати и кандидатурите на Красимир Гълъбов от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“, Диана Тонова от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, Пламен Данаилов от ИТН.

Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в призова кметът на София да се яви на заседанието и да участва в дебатите, вместо да води разговори с лидерите на политическите партии.

По думите на Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални, фактът, че Терзиев се среща с политически лидери означава, че търси подкрепа по политики. "Неговата работа е да бъде тук и да каже кои са тези политики, по които търси подкрепа", заяви той.

Карлос Контрера от ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа припомни, че Терзиев е поканил с писма лидерите на политически партии на среща, а не общинските съветници. „Ние не сме някакви натискачи на бутони“, изтъкна той.

„Не чух никаква аргументация защо господин Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси да бъде подкрепен от мен. На базата на какво да бъде подкрепен? Кой от ваша страна води разговорите с общинските съветници за политики? Г-н Бонев, г-н Терзиев ли, някой друг от вашата група?“, попита той представителите на ПП-ДБ и „Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и“.

„Аз мисля, че вашият инат ще ви изяде главата накрая, защото виждате, че съпротивата срещу г-н Бонев е голяма“, добави той.

Кой ще стане председател на СОС?

"Законът е ясен, кметът трябва да присъства на заседанията на СОС, законът го изисква и трябва да бъде спазен. Затова нека го изчакаме и свършим работа, призова още веднъж Георги Георгиев Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо образование и е бил адвокат към Софийска от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

Предложи се и почивка, за да може през това време Терзиев да дойде. През това време пък от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в поискаха в залата да дойде и Надежда Бобчева, за да даде подробности за план-сметката по чистота. От БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подкрепиха идеята, защото зимата наближава. 

В крайна сметка след много дебати и неразбирателство затова, с какво да се захванат от предвидените точки в дневния ред, от СОС си дадоха 30 минути почивка.

След почивката от СОС започнаха изготвянето на бюлетината, за да могат да преминат към гласуване.

В последствие Терзиев дойде в залата и заяви, че няма резултати от срещите с политическите групи, които проведе през почивните дни.

Той покани повторно на разговори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ИТН, които отказаха среща с него.На последното заседание до балотаж стигнаха Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси от ПП-ДБ (Спаси София) и Диана Тонева от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

И двамата кандидати не получиха необходимите 31 гласа.

Следва балотаж между първите двама.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2703 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.20 | 11:48

1
БЪЛГАРИ СЕ ГЪРЧАТ КАТО НАСТЪПАНИ ЧЕРВЕИ ПОД НАПОРА НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

Добави коментар

Водещи новини