Премиерът разкри какво е казал на Асен Василев и Бойко Борисов за бюджета, коментира ситуацията в СОС и дерогацията

  • 15 ноември 2023 14:08

  • 2751
  • 1
©
Слушай новината Слушай новината

Една голяма част от изказванията бяха направени, за да се качват после в социалните мрежи. Истината обаче е съвсем различна. Всички виждат, че се правят много усилия за модернизиране на армията. Искането за оставка е празно. Не очаквам да има проблеми утре при гласуването.

Това заяви премиерът Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С в кулоарите на парламента, след приключването на дебатите по вота на недоверие към кабинета.  

Премиерът Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността

"На Съвета по сигурността решихме да поканим председателите на комисии, които имат отношение, и ръководителите на парламентарните групи, които искат незабавното отпадане на дерогацията. И аз искам да падне дерогацията, но ако това стане за три дни, има рискове за пазара на горива. Утре на съвета ще чуем новите доклади на службите и министерствата и има ли промяна в ситуацията. Не мога да си представя какви доводи съм дал, за да ме упрекват в подкрепа на Путин", категоричен бе министър-председателят. 

Асен Василев за Бюджет 2024: Българският народ имаше достатъчно постна пица, време е да правим модерна икономика и да вдигаме доходите

"Бюджетът е много важен приоритет. Не мога да си представя някой да седне и да си играе на неприемане на бюджета. Трябва да седнат двете страни и да се разберат, да говорят и да обсъдят различията си. Това съм казал на финансовия министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, това съм казал и на г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Няма непреодолими различия. Бюджетът трябва да се формира така, че да бъде приемлив и за ГЕРБ, защото ние имаме нуждата от тяхната подкрепа. Не става въпрос за пропуски в бюджета. Става дума за филофията на бюджета - дали се прави пестеливо, както беше доста години с постната пица, и в края на годината се раздават бюджетни излишъци. Подходът на министър Василев е различен. Бюджетите са напрегнати, но реалистични. Има разминавания, но трябва да седнат и да се разберат", обяви Денков. 

Премиерът Денков: Мнозинството на национално ниво трудно може да се реализира във всяка една община

"Не трябва да се прибързва с изказванията и трябва да се търси най-доброто решение за софиянци. Това казах и вчера на срещата си с новия кмет на София - да не затваря възможностите. Ясно е, че с ГЕРБ сме по-близки, отколкото с Ваня Григорова. Не искам да давам съвет как трябва да се действа в общинския съвет. София има нужда от добро управление, но какво ще се случи - ще видим. Сигурно е, че мнозинството на национално ниво много трудно може да се случи на местно ниво или във всяка една община", коментира акад. Денков ситуацията в столичния общински съвет. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2751 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.15 | 21:01

1
Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук-----> mub.me/medik

Добави коментар

Водещи новини