Ваня Григорова след среща с ПП-ДБ: В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият председател на СОС

  • 26 ноември 2023 19:30

  • 2825
  • 15
Ваня Григорова след среща с ПП-ДБ: В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият председател на СОС
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият председател на Столичния общински съвет (СОС), каза Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на след среща на общинските съветници от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ с техните колеги от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (Спаси София) в сградата на общината, предаде БТА.

Според Григорова тезата, че може да се стигне до нов избор на общински съветници в столицата е била спекулация на политическите противници на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на и председателят на БСП-София Иван Таков отново потвърдиха, че стоят зад издигнатия от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ кандидат за председател на Столичния общински съвет – Диана Тонова. И двамата определиха срещата като конструктивна и обявиха, че вероятно в сряда диалогът ще продължи.

В отговор на въпрос дали от „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България“ биха подкрепили друг кандидат на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ (Спаси София) за поста председател на СОС, вместо Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси, Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на обясни, че първо трябва са се разбере кой би бил той.

И сега имаме разбирателство по някои от темите, но имаме и сериозни различия по генерални структурни въпроси, каза още Григорова.

Ваня Григорова: Днес, утре и в понеделник се търси нова сглобка в Столична община

Сега говорихме и за следващ разговор, който да проведем може би в сряда. Иван Таков обяви, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще поиска среща с ръководството на „Топлофикация“ – София за готовността за отоплителния сезон и проблемите със задлъжнялостта на дружеството, която е много голяма. А от кмета Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите ще поискат доклад за състоянието на общината към момента.

Според Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси не е обсъждан въпросът за новия председател на СОС, въпреки че е станало ясно, че проблемът не е в личността на кандидатите. По голяма част от големите теми за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма съгласие, те не са толкова много, но най-хубавото е, че те не са непреодолими, каза Бонев.

Постигнахме принципно съгласие, че дори да има неща, за които не можем да постигнем съгласие, по-добре да свършим всички останали, за които имаме – в сфери като антикорупция, ревизия на управлението на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, комуналните услуги, начинът, по който стотици милиони от данъците на софиянци се харчат всяка година.

Попитан дали предстоят още срещи, Борис БоневБорис БоневБорис Бонев е български политик, икономист и общественик. Един от основателите на „Спаси отговори, че в понеделник ще има още срещи с другите групи в Столичния общински съвет. Той допълни, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са отговорили на поканата. По повод критиките за начина, по който общината се справя с тежката зимна обстановка, Бонев каза, че екипите на Столична община, на районните кметове, на службите за пожарна и аварийна безопасност, на Столичния инспекторат полагат изключително сериозни усилия да се справят с предизвикателството. За първите четири дни и половина на новия директор на Столичния инспекторат вече са наложени между три и седем пъти повече глоби по общинските наредби, включително и днес за хиляди левове на почистващите фирми за неизчистени спирки, не са признавани разходите им и са пращани за допълнителни обработки на места. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2825 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Ясен

2023.12.03 | 22:32

15
С отпадатането на Борис Бонев се надявам, че ПП-ДБ няма да ни пробутат поредната "Калинка" на негово място.
Марто

2023.12.01 | 11:00

14
Само да гледате да не е някой слабоумник от ПП или ДБ
Петър

2023.11.29 | 18:05

13
Само дано не е момчето без никакъв стаж и опит - Борисчо Бонев.

2023.11.27 | 11:19

12
Така ме стресна тази снимка, че веднага ми спадна.
Каква

2023.11.27 | 10:14

11
е тая грухла от снимката?

2023.11.26 | 19:39

1
ванчето ше ни опрай
Тенев

2023.11.27 | 07:51

10
Ако и позволят, би......

2023.11.26 | 21:04

9
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----> gg.gg/blumag

2023.11.26 | 19:52

2
Со керез мари

2023.11.26 | 20:51

8
Со пищингяс бе ?
Емѝ...

2023.11.26 | 20:18

3
Люляк, не разбрах какво ме пита но съм съгласен...свалям гащите веднага:)

2023.11.26 | 20:49

7
Циганска работа, кой е кмет на Софето?
ШЍБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ

2023.11.26 | 20:44

6
ГОТОВА Е ЗА ДЖАНДАР В БЕЛЕНЕ ....,С ТОЗ ГЛАС ..... ПАТОС И ДИКТАТ ......ДЪН ..ДЪН ....ДЪН .....БЪ .БЪ ..БЪ ...БАМ ...ТРАС ПРАС .....,ДАААА

Добави коментар

Водещи новини