Илхан Кючюк за атаките срещу него за доклада за РСМ: Лъжи и спекулации

  • 22 юни 2023 18:45

  • 1048
  • 0
Илхан Кючюк за атаките срещу него за доклада за РСМ: Лъжи и спекулации
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не отговаря за това правителство. Ние дадохме два гласа, за да се осъществи конституционната реформа. Нашият проект за промени в Конституцията е сложен на масата. Ние никога не сме имали претенциите, че нашият проект е най-добрият. Готови сме да разговаряме с всички по темата. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1262

Това каза в предаването "Денят на живо" по БНТ евродепутатът Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е, който коментира атаките срещу него от последните по темата, че е премахнал от проектодоклада за напредъка на Северна Македония по пътя ѝ към ЕС поправка 18, в която влизат всички двустранни въпроси между Скопие и София, както и всички точки за етническото преследване и проблемите на лицата с българско самосъзнание в Северна Македония. 

Каракачанов: С титлата „Д-р Хонорис Кауза“ ли Скопие си купи лоялността на Илхан Кючюк?

"Една лъжа, казана няколко пъти, става истина. Докладът, за който ме обвиняват, е за това как напредва Северна Македония. Всичко останало е спекулация. Аз съм човекът, който направи предложението българи и черногорци да влязат в македонската Конституция. Отлагането на този доклад е в полза на всички. Това отлагане ще даде време на Скопие да извърши нужните реформи, за да напредне по пътя си за членство в ЕС, както и да включи българите в Конституцията. Засилването на спекулациите и популистките изявления както в Северна Македония, така и в България не спомагат за намирането на конструктивен диалог и не водят до необходимата широка подкрепа за Резолюцията от политическите семейства в европарламента. Аз не съм отложил доклада, а съм предложил да се гласува есента", разкри той.  

Илхан Кючюк поиска отлагане на гласуването на доклада за Северна Македония

"Аз не работя под диктат. Аз съм водещият по този доклад, но с мен има още шест докладчици в сянка. В интерес на всички е да имаме добри отношения със Северна Македония. Аз не мога сам да премахна нищо от този доклад. Това е въпрос на политическите компромис", каза още Илхан КючюкИлхан КючюкИлхан Кючюк е роден на 16 септември 1985 г. в гр. Севлиево. На европейските избори през май 2014 г. е

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини