Радев: Към ГЕРБ се гледа с голяма надежда

  • 26 октомври 2022 13:09

  • 3910
  • 36
© Булфото

Представители на най-голямата парламентарно представена партия в 48-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС са на консултации при президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на за съставяне на правителство.

От ПП се надяват на редовно правителство, но няма да подкрепят мандат на ГЕРБ

„Победата ви на изборите е огромна отговорност, защото страната ни е в тежка политическа и социално-икономическа криза. Към първия мандатоносител се гледа с голяма надежда за съставяне на правителство, което може да поеме отговорност”, обясни в началото на срещата държавният глава.

Той поиска от ГЕРБ да му разяснят идеята си за правителство на малцинството. "Съставянето на правителство е важно не само за страната, но и за да се гарантира живота на 48-ото НС, което има да свърши огромен по обем работа, каза Радев".

Дтржавният глава пожела разяснение и по внесения от ГЕРБ проект за предоставяне на въоръжение и военна техника за Украйна.

„След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Това го отдаваме на разбирането на българските граждани, че трябва да приключат експериментите в държавата ни", заяви от своя страна Десислава Атанасова.

Митов за президента: Очаквам да се държи в рамките, предписани му от Конституцията

"По темата за бюджета едно от основните предизвикателства ще бъде предстоящата зима и заявката на някои колеги, че този дебат може да се превърне в сватбарско наддаване в контекста на това, че може да има нови избори. Това е тема на сериозен дебат и единствено държавническата позиция на всички сили може да ни изправи пред тези предизвикателства, посочи още тя.

Тя гарантира, че служебното правителство категорично ще получи подкрепата на ГЕРБ за вторите 8 самолета F-16.

Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на предупреди ГЕРБ да не се отменят търга за газ на служебния кабинет.

По темата за предоставянето на оръжие на Украйна Даниел Митов обясни, че сега трябва да се изтрие "срама" от решението на предишния парламент. "Спешно трябва да се изпрати посланик на България в НАТО, напомни още той.

Ген. Запрянов категоричен: Ако дадем оръжие на Украйна, няма да станем пряк участник във войната

Според него, България не стои добре в рамките на НАТО и се възприема като слаб член.

"Не знам откъде съдите за това, не мисля, че това, че страната ни е представена от заместващ посланик, е съществен проблем, чакам редовно правителство да даде своето предложение. Дали сме силен, или слаб член, зависи и от нашия капацитет и съвместимост", отвърна Радев.

Когато вземаме от българската армия въоръжение и техника, трябва да си отговорите първо на въпроса за тези 10 г. по време на вашето управление какво внесохте в армията ни, какво се постигна като подготовка на състава, на съвместимостта. България закъсня поне с 15 г. с модернизацията на армията ни, обърна се президентът към ГЕРБ.

Десислава Атанасова припомни, че е участвала в заседание на КСНС, на което са били обсъждани тези въпроси по време на кабинета "Петков". След което изброи какви средства са били заделени за модернизация на армията по време на трите кабинета на Бойко Борисов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
3910 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ yerl.org/CMqs7

2022.10.27 | 02:12

36
☞ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa! 卐☞Sieg Heil!☜ ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH! ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа! ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот! ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe! ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz ☞Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo трябва да бъде НАБУЧЕН НА КОЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово☜☞: tiny.cc/iewyuz ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☜☞: tiny.cc/qewyuz

2022.10.26 | 17:33

35
Дайте шанс на младите!!!!!!!

2022.10.26 | 16:41

33
„Украйна. От другата страна на източната й граница е Русия, а на запад – Европа. Векове наред тя е била в центъра на дърпане на въже между сили, които се стремят да контролират богатите й земи и достъпа до Черно море. Клането на Майдан от 2014 г. предизвика кърваво въстание, което свали президента Виктор Янукович и нарисува Русия като извършител от западните медии. Но беше ли така? „Украйна в пламъци“ от Игор

2022.10.26 | 16:41

34
Лопатонок предоставя историческа перспектива за дълбоките разделения в региона, довели до Оранжевата революция от 2004 г. въстания от 2014 г. и насилственото сваляне на демократично избрания Янукович. Отразено от западните медии като народна революция, това всъщност беше държавен преврат, сценарий и организиран от националистически групи и Държавния департамент на САЩ. Разследващият журналист

2022.10.26 | 16:34

32
Гледайте в Odysee.com филма от 2016 истината за Украйна UKRAINE ON FIRE, Oliver Stone

2022.10.26 | 16:34

31
Гледайте в Odysee.com филма от 2016 истината за Украйна UKRAINE ON FIRE, Oliver Stone
За сведение

2022.10.26 | 16:22

30
на Фатмака, Херсон след една седмица няма да е руски, Крим също! Така че, да хваща Деса за ръчичка и - право в село Славяново!

2022.10.26 | 14:29

15
Как при толкова малко гласували ще правите правителство,,,нито правителство нито парламент,нови избори и Президентско управление,партиите и адвокатите трябва дасе забранят.
Я па тоя адвоката

2022.10.26 | 16:03

29
тихо ти бе ти еб"ем майкат"а недоклатена
Баце

2022.10.26 | 15:04

21
А може ли да ти серем в устата,гяур изкецан!

2022.10.26 | 14:46

19
Като обичаш забраните, отиди да живееш в кочи.ната на Путин. Той ще ти забрани дори да ходиш самостоятелно до тоалетната!
о да

2022.10.26 | 15:52

28
ПОГРОМАДЖИЯ И ПРЕСТЪПНИК Е РАДЕВ,А НЕ ГЕРБ,ТЪПАНАРИНО !!!
БОГАТ--БЕДЕН

2022.10.26 | 15:35

24
ДР. РАДЕВ. БАРАБАР. С ЦЯЛАТА. ОБЕДИНЕНА. КРАДЛИВА. ТАЙФА, ГЕРБ, ДПС, БСП, ОБРАЖДАНЕ, БЪЛГАРСКИ. ВЪЗХОД, ЩЕ. НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ. ИЗТРИВАЛКАТА. НА ПУТЛЕР. КАК. МОЖЕ. ГАНЬО. ДА ПРОДЪЛЖАВА. ДА. ГЛАСУВА. ЗА. ТИЯ. КРАДЛИВИ ПСЕТА . АКО. ГИ. ПИТАШ. КОЙТО И. ОТ ТЯХ. КЪДЕ. УЧАТ. ДЕЦАТА. И. ВНУЦИТЕ. ИМ. ДО ЕДИН. СЕ. ПЪЧАТ ЧЕ. СА. НА. ЗАПАД.ЩО НЕ. ГИ. ПРАТИХТЕ В. ПУТИНОВА РУСИЯ. СЕГА. ЛАЕТЕ ЗА. ВЛАСТ.ТОЧНО. ВИЕ СТЕ. НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ .
о да

2022.10.26 | 15:52

27
КОМУНИСТЕ,БСП ,ПП И ДБ,ЩЕ СЪСИПЯТ С РАДЕВ ДЪРЖАВАТА !!!?

2022.10.26 | 15:51

26
Радев голяма смешка им е казал, с голяма надежда гледали, кой гледа.

Добави коментар

Водещи новини