Кирил Петков обяви дали ПП ще отидат на консултации при президента за правителство

  • 25 октомври 2022 17:42

  • 7172
  • 33
Кирил Петков обяви дали ПП ще отидат на консултации при президента за правителство
© бТВ
Слушай новината Слушай новината

Ще отидем на консултациите при президента за съставяне на правителство. Това каза в интервю за „Лице в лице“ съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Той защити бюджета за 2022 г., като отбеляза, че най-вероятно ще завърши с дефицит от около 3%. "Приходите са повече, разходите са по-малко. Затова бюджетът за тази година ще бъде завършен“, добави Петков.

По думите му, днес в парламента са се чули хипотетични цифри без логика. „Приходната част на бюджет, който няма да бъде внесен, беше намалена на половина от това, което МВФ очаква. Бяха подценени 4 милиарда приходи. Едновременно с това, капиталовите разходи, каквито тази година имаме рекордни, ще се увеличат с още 3 милиарда. Увеличаваме разходите, незнайно защо, с още 3 милиарда. 2022 г. явно ще свършим с по-добър от очаквания резултат. В съществуващия бюджет имаме излишък. Явно служебното правителство го харесва, за да го продължи и напред“, смята Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Асен Василев: Решението на служебния кабинет да не внесе бюджета в НС е силно притеснително

Съпредседателят на ПП е категоричен, че не влизаме в дългова спирала. „Съществуващият бюджет се представя по-добре от очакваното. Днес дори самият финансов министър много ясно каза, че очаква, че резултатът ще бъде по-добър, отколкото е бюджетиран. Бюджетът в момента оставя България в доста добра среда. Служебното правителство реши да не предлага нов бюджет, защото чувства, че дори съществуващият бюджет от тази година им върши достатъчно добра работа. Плашиха ни за газа, тока, сега за бюджета“, коментира той.

Очакванията му са пенсиите да се покачват, като изпреварват инфлацията. „Бюджетът може да понесе увеличаване на минималната работна заплата (бел.ред. на 860 лв.) и пенсиите, без да излиза на дефицит, повече от 3%“, посочи още Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Той призова президента да не бяга от отговорност. „Били сме в служебно правителство и сме внасяли бюджет“, припомни Петков.

Той заяви, че е важно за България да не се връщаме назад в годините с подправени и фалшиви бюлетини. Петков отправи апел към БСП да преосмисли позицията си за връщане на хартиената бюлетина. Според него, ако това се случи, ще е пореден провал на политиците.

Политолог: Хартиените бюлетини са цената на подкрепата на БСП

„Ще бъдем много силна опозиция на хартиената бюлетина. Всички знаем какви измами ставаха с тях. Ние гласувахме „за“ Вигенин. Между Вигенин и Рашидов, изборът беше ясен за нас. Това са две отделни теми“, уточни още съпредседателят на ПП.

„Когато нямаме възможността да го направим, направихме конструктивни стъпки. Дръпнахме кандидата си настрани. Не го предложихме отново. Подкрепихме кандидата на бивш коалиционен партньор. Със сигурност няма да си изневерим на предизборните обещания“, подчерта Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Съпредседателят на ПП видя координация между ГЕРБ, „Възраждане“ и ДПС.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
7172 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
ИСТИНАТА

2022.10.26 | 15:29

33
Г-н Петков,след като ЛИДЕРА на "герб" НЕ ОТИДЕ на СРЕЩАТА с ПРЕЗИДЕНТА,не смятате ли,че НИКОЙ ЛИДЕР на останалите политически партии ТРЯБВА да НАПРАВИ СЪЩОТО ? А,да ли ПРЕЗИДЕНТА е ПИТАЛ,КЪДЕ е ТОЙ ?? Или така са се ДОГОВОРИЛИ ДВАМИНКАТА???
✠Севастократ Бокодер от Арбанаси: yerl.org/qmZT8

2022.10.26 | 02:19

32
☞ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa! 卐☞Sieg Heil!☜ ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH! ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа! ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот! ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe! ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz ☞Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo трябва да бъде НАБУЧЕН НА КОЛ!☜☞: yerl.org/crXJp ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☜☞: tiny.cc/qewyuz
PaulaFox

2022.10.25 | 23:29

30
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
☠Boйтek c чepвeния kъckeт☠

2022.10.26 | 02:18

31
☞Eй Пayлa пoмниш ли мe, бяxмe cъyчeници, нa мeн ми виkaxтe Boйтek-мekaтa пишka, a нa тeб ти виkaxме Пaвлинa-миpизливaтa ЧИПA! ☞Пayлa, нa 24-гoдишнa възpacт пpocтитyтkитe ги пeнcиoниpaт и ги пpaщaт дa пoдpeждaт рaфтoвeтe нa Meтpo, Билa, Лидл и Пeни, пoнeжe ca физичeckи и пcиxичeckи амopтизиpaни, и изтъpkaнитe им минджи xeм ca aлтaви kът пoпckи pъkaв, xeм миpишaт лoшo, xeм ca yвиcнaли дo-koлeнeтe, тa нe ce xaби дa cи пpaвиш pekлaми тyk, нecтaвaш зa ибaнe и ниkoй нopмaлeн мъж нямa дa ти ce въpжe, aми xвaщaй мoтиkaтa и oтивaй нa ceлo, тaм ти e шaнca зa пpeпитaниe!☜ ☞A Пeщepaтa cи koлkoтo и дa я миeш вcе cи МИPИШE нъ тoплo oпyшeнa ckyмpия, фakт!☜

2022.10.25 | 21:11

28
Тоя спря да се хили непрекъснато. Сигурно щото се чувства тъпо или са му уцелили лекарството. Но работата не е добре.
Mt12

2022.10.25 | 21:47

29
Само идиот може да има такъв воксбулар

2022.10.25 | 21:08

27
Тролчетата се натпреварват да опитат близалката на Баце за да се докарат... Лапкайте тъпунгери после бързо ще смените близалката
бай Ставри от Централния

2022.10.25 | 21:01

26
Тоя го чакам с нетърпение да го консултирам на задна! И оня кокорестия също, хем е свикнал на задни консултации.
Киро в пандиза

2022.10.25 | 20:20

25
Този измамник започна кариерата си с лъжа и престъпление, управляваше със лъжи и клевети, окраде държавата заедно със Асан Швестера и оня проклет семит Лорер, изгониха ги от власта, чака гиследствие и затвор ама продължава да се репчи говното.

2022.10.25 | 20:10

23
540 милиона лева дадени за украйнците дето ги викаха нарочно у нас!От тях само 150 от Еврогейския За българите няма за нацистите има!
Путлер Капут

2022.10.25 | 20:18

24
Твоите нацисти са във Кремъл - руско мекере и подлога. Не украинците разпалиха войната а кремълските ти господари.
noun glue лепило, туткал

2022.10.25 | 20:04

22
най новата композиция

2022.10.25 | 19:32

21
Мазен канадски педал гнусен

Добави коментар

Водещи новини