Костадинов: Става все по-очевидно, че няма да има редовно правителство

  • 26 октомври 2022 10:56

  • 962
  • 7
Костадинов: Става все по-очевидно, че няма да има редовно правителство
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Според мен няма да има редовно правителство в този парламент. Това става все по-очевидно, каза пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика, предаде репортер на Novini.bg.

Трите дни тежки родилни мъки, в които с триста зора беше постигнато съгласие за една компромисна личност начело на парламента, бяха ясен знак за това какво предстои оттук нататък в преговорите за съставяне на правителство, добави той.

Попитан дали от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" са готови на компромиси в името на съставяне на правителство, Костадинов заяви: "Ние на практика започнахме своите консултации – вчера сме изпратили покани до всички парламентарни групи за консултации по темата за влизане на България в еврозоната. Имаме своето виждане, че това не трябва да се случва без референдум. В момента търсим подкрепа от другите парламентарни политически сили. Ние имаме 27 подписа, нужни са ни още 21, за да можем да внесем предложението в парламента. Но дори и да го внесем, парламентът може да го отхвърли, така че търсим мнозинство от 120 гласа. Ето един пример за компромис, който ние можем да направим. Ако ние бъдем подкрепени в тази наша позиция, на свой ред и ние можем да подкрепим. Имаме и други наши позиции, които, ако бъдат подкрепени от други политически сили, и ние можем да го направим. В крайна сметка, това е същността на политиката. По отношение на възстановяването на суверенитета на нашата държава, вдигането на санкциите срещу Русия, премахването на чуждите военни бази от България – за всеки един от тези важни въпроси трябва да се говори, а не да се отговаря с декларации, че това не може да стане.

„Възраждане” кани парламентарните партии на разговори за Еврозоната

В отговор на въпрос дали т.нар. от него евроатлантическа тълпа в парламента ще успее да състави правителство с първия или втория мандат, лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" посочи: "Като гледам, тълпата започва да се превръща в шайка. Очевидно няма да успее, не заради друго, а защото не могат да се разберат за разпределянето на позиции и на постове. Ние вече една седмица не успяваме да постигнем голямо съгласие по отношение на комисиите, имайки предвид, че този парламент очертава не повече от тримесечен хоризонт на работа. Още не сме разпределили зам.-председателските места в комисиите – какво да говорим за съставяне на кабинет и за формула на власт, която да обединява три или четири партии. Това обаче е желанието на българските граждани и ние трябва да се съобразяваме с него. Този парламент беше подреден от българските избиратели на изборите на 2 октомври".

Ние започваме консултациите утре. Първите поканени са БСП и "Български възход". Готови сме да разговаряме с всеки по отношение на политики. В парламента трябва да се обсъждат политики, а не личности, позиции, постове или облаги, каза още Костадин КостадиновКостадин КостадиновКостадин Костадинов е роден на 1 април 1979 г. в град Варна. Завършва магистратура по балканистика.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
962 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.26 | 13:41

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.10.26 | 11:41

3
когато бяха ГЕРБ на власт имаше ред и спокойствие....сега като са комунистите на Румен Радев на власт, всичко е на опаки...кражби, убийства и грабежи по улиците!

2022.10.26 | 12:12

6
Колко си прост !
така е

2022.10.26 | 12:08

5
По голяма комунист от Бойко и цецко няма във бандата герб.

2022.10.26 | 12:07

4
Селяк проЗ
bo

2022.10.26 | 11:31

2
ha ha

2022.10.26 | 11:08

1
Няма няма ама за Посрайна ще гласуват. Само и затова ли са там? Украйнците ли ги избраха? И 540милиона от българските пари дадоха за тия туристи тука.

Добави коментар

Водещи новини