Всички партии, без ДБ, изгонили от КСНС Кирил Петков

  • 16 август 2021 20:30

  • 16809
  • 80
Всички партии, без ДБ, изгонили от КСНС Кирил Петков
© Булфото (архив)

Всички парламентарни групи, представени на днешния Консултативен съвет за национална сигурност, са гласували да не бъде допускан на него служебният икономически министър Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Причината - хипотезата, че все още е с двойно гражданство, което би направило и назначението му на поста невалидно, пише clubz.bg.

"Представителите на ПГ гласувахме да не бъде допуснат. В момента е неясно с какво гражданство е. На този КСНС нивото на класификация е високо. Не може гражданин на чужда държава да присъства на такъв тип разговори”, заяви след Съвета председателката на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Десислава Атанасова: Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила

Този казус е бил коментиран, Петков е бил запитан директно за гражданството му, но не е отговорил, и по нейни думи тогава лидерът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, е напуснал заседанието. По-рано днес той заяви, че е подал отказ от гражданство, но не е ясно дали той е одобрен от Канада преди назначаването му за министър. Според Конституцията, този пост не може да се заема от човек с двойно гражданство, поради което и Конституционният съд образува днес дело - слез сезиране от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

"С изключение на г-н Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, всички останали гласувахме да не бъде допускан”, обясни Атанасова.

Самият Иванов отказа да коментира казуса, като отбеляза принципа на КСНС да не се изнася информация за случилото се вътре.

Лидерката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за определи КСНС като "тежък" и започнал лошо именно заради конфликта около гражданството на Петков.

Не е имало особен фокус върху започващата мигрантска криза, защото Кабул "беше превзет вчера", обясни Иванов. Основният фокус е бил върху актуализацията на бюджета.

"Той е конструиран в очакване на средства от Плана за възстановяване и развитие. Неясна е перспективата за влизане в действие на този план. ЕК очаква това да се случи при редовно правителство", заяви Иванов.

Христо Иванов сравни поведението на Мустафа Карадайъ на КСНС с това на Волен Сидеров

Нинова също коментира този проблем, но имаше и други критики към проекта за актуализация на служебния кабинет, които разкри и по-рано днес:

"Сериозно обсъдихме това, че в приходната част на бюджета се предвиждат 453 милиона от Плана за възстановяване и устойчивост, който не е внесен и вероятно няма да бъде внесен скоро. Под въпрос е дали тези приходи изобщо ще дойдат до края на годината. Настояхме те да бъдат изведени от приходната част и да бъдат компенсирани с нещо друго. Това дава несигурност, че ще се покрият разходи за 454 милиона. Категорично отново заявих позиция, че при наличие на 2,5 милиона броя ваксини "Пфайзер" няма нужда да се дават нови 16 милиона за още милион и половина броя ваксини, при положение че даряваме тези ваксини на трети държави. Това са излишни средства, които се дават в момент, в който не е необходимо. Поставих и въпроса по отношение на социалните разходи, въпроса за заплащане на хората, които работят по пътищата. Не са предвидени в бюджета. Поставих и редица други социални въпроси - за преизчисляването на пенсиите."

Корнелия Нинова след КСНС: Ще внесем своите корекции на актуализацията на бюджета, имаме забележки

Според Иванов има как да се направи правителство с третия мандат, макар да е "много трудно". А по повод изказването на Мустафа КарадайъМустафа КарадайъМустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, днес, че "джипката вече се кара от Иво Прокопиев", отбеляза:

"Имам чувството, че г.н Карадайъ влиза в ролята на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Очевидно ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се чувства толкова изолирана и лишена от политическо съдържани, че се занимава с някакви много евтини конспиративни теории."

Последвайте канала на

Novini.bg
16809 80

Свързани новини

Коментари 80

Добави коментар

2021.08.16 | 20:42

1
0ТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.08.16 | 20:43

2
През последните три месеца станахме свидетели на безпрецедентно лъскане на имиджа на двама министри от служебния кабинет на Румен Радев – този на финансите Асен Василев и на икономиката Кирил Петков. Двамата министри са доста близки до създателя на кръга „Капитал“ Иво Прокопиев и се ползват с пълната му медийна подкрепа! Притежаваните от Прокопиев медии, както и всички контролирани от него, а те не са никак малко, не се спряха и ден да сипят суперлативи към протежетата на разградския олигарх! Колко успешни били тези министри, колко много работа били свършили за краткия период на служебния кабинет, колко били изчегъртали от оборите на предишното управление на Борисов, колко жалко би било, ако тези добри момчета не продължат да бъдат министри и в бъдещия редовен кабинет и прочие още хвалебствия! Каква обаче е реалността! Тя е различна с тези министри гърмят един след друг гафове и скандали в чужбина и и нас! Последния е с двойното гражданство на Петков! Та лъскането на имиджа им е фалш и лъжи!

2021.08.16 | 20:44

3
Петков с двойно гражданство и фалирала фирма, Василев с фалирали фирми в Лондон, дължи над 1 милион паунда и с неплатени данъци за 15 години в острови. Спецов крадец на Ддс и източил милиони, Рашков с 19 имота, Комитова и здр. Министър с нито един работен ден, по професията. Минков с нито една известна творба с баща съветник на Тодор Живков. А той е известен с това да носи развалена риба пред парламента. И главната звезда, Радев, получил 6 милиона за Грипените и 60 милиона за това, което върши сега. За това народа на есен измита тези звезди

2021.08.16 | 20:44

4
Рашков върви с бързи крачки към затвора и конфискация на огромните престъпно придобити имоти, но не той е най-голямата новина! Най-голямата новина е че тъй като по Канадското законодателство Кирил Петков още се води Канадски гражданин, това значи, че той не може да е български министър, т.е. самият Кирчо Папура е незаконен министър и всички актове на министерството на икономиката подписани от него в момента са незаконни! Незаконни се уволненията, незаконни са назначенията, незаконни са прехвърлянето на пари от тук там, незаконни са инвестициите подписани от него! А бе изобщо тоя идиот поставя държавата в ужасна ситуация, но не е виновен само той, а и неговият шеф Зеленият Чорап на Републиката Рашо Фатмака, щото негово е задължението да провери Кирчо Папура преди да го назначи. Представяте ли си колко тежък проблем е това? Но така е когато народа избира некадърни и брутално нагли хора да го управляват.

2021.08.16 | 20:46

5
Гледам Кирчо Папура, слушам му лакърдиите, които са с нужното старание и ниво, като за лекция за пред пъпчиви 5-класници и си викам, "А бе тоя Рашо Фатмака има ли акъл барем, колко една цаца, та е турил Папура за министър?" и да ви кажа не мога да си отговоря на тоя въпрос!

2021.08.16 | 20:47

6
ФИНАНСОВИЯТ. МИНИСТЪР. ВАСИЛЕВ. ДА. НЕ ГОВОРИ. ЗА. ПРЕСТЪПНОСТ. И. ФИНАНСОВИ ЗЛОУПОТРЕБИ,,А. ДА ОБЯСНИ НА НАРОДА КАКВО ДЪЛЖИ НА БЮДЖЕТА НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ. А ТОЗИ НЕГОВ ПРИЯТЕЛ ДЕТО ПОСТАВИ ШЕФ НА НАП НЕЗАБАВНО ДА ГО ОСВОБОДИ! СРАМ И ПОЗОР! ЗАТЪНАЛИ. ДО.ГУША ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА ГО ДАВАТ КАТО БОРЦИ ЗА. РЕД И ЗАКОННОСТ! И ЖУРНАЛИСТИТЕ НАЛИ СА СЕРВИЛНИ СИ ТРАЯТ ! СРАМ И ПОЗОР.ЗА РАЗСЛЕДВАЩАТА ЖУРНАЛИСТИКА! ТЕ ВСИЧКИ СЕ СТЪПИСАХА И.ИЗПОКРИХА ОТ.СТРАХ ДА НЕ. ГИ. РЕПРЕСИРАТ ! ВЕЧЕ И.АЗ СЕ УБЕДИХ,ЧЕ МЕДИИТЕ.НИ СА ЗАВИСИМИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ СИ !БРАВО НА БТВ ЗАДЕТО ЗАБРАНИ В СУТРЕШНИТЕ БЛОКОВЕ ДА СЕ ВОДИ ПРЕДИЗБОРНА АГИТАЦИЯ! БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ОН ЕР!БНТ СЕ МЪЧИ ДА ОБЕКТИВНА! НО ВЪВ ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ И ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ.ЛИПСВА РАЗСЛЕДВАЩАТА НЕЗАВИСИМА ЖУРНАЛИСТИКА

2021.08.16 | 20:47

7
.ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПАПУРА В ПРЕСТЪПНИК? ИМА ЛИ ПРАВО НЕКАДЪРНИКА КИРЧО ПЕТКОВ - ПАПУРА ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В СВОЯ КРАТЪК И СРАМЕН МАНДАТ? КЪДЕ СПИ ГЕШЕВ ТА НЕ ГО ПРИВИКА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ? ЗАЩО НЕ ГО ПИТА БЕНОВСКА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЖУРНАЛИСТИ? ЗАЩО МЪЛЧАТ ПАРТИИТЕ? Досега в България има има стотици милиарди инвестиции, чрез които са посторени на зелено хиляди заводи от български и чужди фирми, но на никоя от тях държавата не е давала и 1 стотинка, камо ли десетки милиони от бюджета за да бъдат посторени! Първата инвестиция с подарък от 30 милиона лева държавни пари я направи Харвардския възпитаник Кирчо Папура и се насра от хвалби! Всички останали хиляди заводи са реализирани по времето на десетина редовни и служебни правителства и на никой от десетките министри на икономиката не му и мина през ума да привлича инвеститори с такива огромни подаръци! Основният въпрос, който никой не задава на Кирчо Папура е ТОЙ ИМА ЛИ ПРАВО ДА РАЗДАВА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ ЗА ДА ОТЧЕТЕ БАРЕМ ЕДНА СДЕЛКА В КРАТЪК И СВОЯ СРАМЕН МАНДАТ? ПРЕВРЪЩА ЛИ СЕ НЕКАДЪРНИКА В ПРЕСТЪПНИК?!............
Баце

2021.08.16 | 21:43

15
Кирчо папура това ми хареса

2021.08.16 | 20:49

8
Вече не е смешно, а логиката ни води към огромно престъпление за 4 милиарда! Комитова играе наглата престъпна игра заедно с далавераджиите Асенчо и Кирчо и тримата трябва незабавно да бъдат освободени и елиминирани от правителството, както веднага и арестувани за кражба в огромни размери и национална измяна! Пропагандата на двете предизборни кампании беше Лъжата че 1. че Борисов е дал ей така едни 4 милиарда на едни частни фирми без обществени поръчки и те са ги откраднали. 2 . Задачата на Комитова беше на всяка цена да смени шефовете на АПИ и да овладее контрола върху банковите сметки и изведнъж фирмите спряха да строят пътищата, защото се оказа че новите шефове на АПИ по заповед на Комитова са спрели плащанията към фирмите строители, което показа че Борисов не е дал никакви пари на фирмите, а парите са си в АПИ и преди им се е давало ежемесечно, толкова колкото да могат да работят с пълен капацитет, и сега би трябва да е така, но 3. / но изведнъж Комитова излиза по НОВА ТВ на 01.08.21 г. и казва че Борисов е давал поръчки на разни фирми да строят пътища без да са обезпечени финансово, т.е. без държавата да има пари. Това означава че Комитова признава че пропагандата от т. 1. е лъжа, т.е. никога Борисов не е давал 4 милиарда на тия фирми, но как така те са работили толкова време, като няма пари? А истината е че парите са дадени на АПИ, които да ги дават регулярно на фирмите и са достатъчни за всичките проекти, но защо Комитова се оплаква от финансово необезпечение? Защото тя е отнела парите от сметките на АПИ и ги прехвърлила по сметките на Кирчо и Асенчо и така оня ден Асенчо казва на "Панорама" ние работим прекрасно и така събрахме 2 милиарда! Въпроса е обаче къде са другите 2 милиарда, тъй като парите в АПИ са били 4 милиарда? Къде ги скриха тия 2 милиарда Кирчо и Асенчо? За това бандата натиска Парламента да им гласува актуализацията на бюджета, такава каквато я искат те и с която да покрият откраднатото! Гешев да арестува незабавно Рашков, който покрива кражбата и да праща цялата полиция и ДАНС да арестуват бандитите и да намерят парите!
дд

2021.08.16 | 21:01

9
цветя да купиш с парите
дивата ненавист на крадците

2021.08.16 | 21:04

10
към тези, които им бръкнаха в гъза е ясно откъде идва, щото става дума за много пари. дрисъкът трол обаче е нелеп, за жълти стотинки толкова логорея.
Оо

2021.08.16 | 23:12

53
Безплатно ви мразя и в червата, подлоги черепарски!
Баш, долното

2021.08.16 | 22:45

45
крадците са тия, дето дадоха на магистралните парите за години напред без да се върши работа. Баш осемте фирми на тикваджиите, които взеха и масата пари от ББР. Те ти и плащат, кypво гербава.
Упс

2021.08.16 | 22:00

26
Кои казваш са крадците? Тия дето гепиха парите за магистралите и ги раздатоха на свои хора през ББР ли?

Добави коментар

Водещи новини