ГЕРБ: БСП са използвали лични данни с политическа цел

  • 02 декември 2013 13:01

  • 3876
  • 26
ГЕРБ: БСП са използвали лични данни с политическа цел
©

ГЕРБ депозирахме жалба до Комисията за защита на личните данни, с оглед изнесени в медиите факти и обстоятелства, че през предизборната кампания през 2009 г. са използвани лични данни на около 2 милиона български граждани, за да бъдат обект на агитация в предизборната кампания чрез телефонни обаждания.

Това обяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ Данаил Кирилов, който заедно с колегите си Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в внесоха жалбата в комисията. "Сезирали сме КЗЛД, защото смятаме, че ако тези факти и обстоятелства са достоверни, е нарушен член 5, ал. 1, т. 2 от Закона за защита на личните данни. Смятаме, че такива данни са обработвани с политическа цел и с оглед политическите убеждения на български граждани”, обясни Кирилов. От ГЕРБ се позовават на няколко електронни информационни сайта „Офнюз”, електронните издания на „Труд” и „24 часа”. Приложили сме общо 5 издания като източници в жалбата, уточни депутатът. Той допълни, че в публикациите се посочва, че „60К” АД е фирмата, която е трябвало да извърши агитационните телефонни обаждания. "Нямаме собствени доказателства”, уточни Кирилов.

"Разчитаме комисията да извърши проверка относно достоверността на тези обстоятелства. Комисията е длъжна да извърши проверка. В случай, че се установят тези обстоятелства, би следвало да се констатира и кое е виновното лице. Дали е възложителят, дали е изпълнителят или и двете лица заедно. Подчертаваме, че с оглед резултатите от тази проверка, имаме възможността да сезираме с конкретно събрани доказателства и съда”, заяви Кирилов. През 2009 г. имаше сигнали за това, че на граждани се звъни по телефоните с цел агитация, каза още депутатът от ГЕРБ.

"Неморално е точно тази партия, която обвиняваше нас в купуване на избори, в манипулации, по този начин да действа в обществото. Аз не мога да си представя, че можеш да злоупотребяваш със закона, който ти си направил. Законът за личните данни е правен точно от тези партии, които и в момента управляват държавата. Както и в парламента с правилника за работа на Народното събрание, което те си го гласуваха, ние ежедневно сме свидетели в нарушаването му, по най-нагъл начин. Така ли се спазват законите от хората, които гласуват законите?”, коментира Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на. "Разчитаме на медиите. Вие сте гласът на гражданското общество. Много разчитам на разследващата журналистика, защото не винаги можеш да стигнеш до истината по начина, по който съдът стига. Ние не сме разследващ орган, нито ще извършваме такава дейност. Надяваме се медиите, гражданите, обществото и всички, които знаят за тези действия на БСП, да сигнализират на КЗЛД”, каза още Велчев.

"Тук показваме нашия подход и се обръщаме се към компетентните органи. Иначе, ако се впускахме в спекулации, както правеха нашите опоненти от БСП, съвсем спокойно можехме да кажем, че след изказването в неделя, че нямало повече да има избори каквито правили Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, може би искат такива избори да правят, както в конкретния случай. Освен всичко, там е имало агитации в предизборния ден. Това, може би, е било някаква репетиция за случая в Костинброд. Ние се обръщаме към компетентните органи, те да установят какво се е случило. Ако колегите от БСП Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и т.н., бяха на наше място, досега сигурно всички медии щяха да бъдат запознати с това какви гигантски манипулации са били извършвани. Оставяме компетентните органи да преценят, от там насетне – обществото да прецени дали иска да се правят избори както при Борисов и Цветанов или избори, за каквито става въпрос в този сигнал”, коментира Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. "Ние сега поставяме този въпрос, когато научаваме от медиите. Нали знаете колко удобно би било да изчакаме деня за размисъл на следващите избори и да изкараме такава информация, за да не може никой да я докаже в кратък срок”, допълни Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3876 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
Томасян

2013.12.03 | 00:01

26
Не мислех, че Герб могат да стигнат чак до такова падение.Срам.
Рекламодател

2013.12.02 | 23:57

25
Това е пореден опит за реклама на ГЕРБ, но трябва да отбележим, че е доста неуспешен.
FUUL

2013.12.02 | 23:54

24
Тези вече се излагат.
Ганчев

2013.12.02 | 23:50

23
Понеже виждат, че губят позиции Герберите вече се чудят по какъв начин да привличат внимание.
Костинброд

2013.12.02 | 23:43

22
Защо Герб не внесат жалба за бюлетините в Костинброд?
Фидос

2013.12.02 | 22:38

21
Последните години най-много манипулации на избиратели са правени от ГЕРБ. За справки – Искра Фидосова.
Nakov

2013.12.02 | 22:35

20
Каквото и да прави ГЕРБ, каквито и жалби да внасят никога повече няма да управляват България. Христо Стоичков добре им каза, че групировката, която си направил Борисов ще стане като НДСВ.
ЗРИТЕЛ

2013.12.02 | 22:27

19
Герберите си търсят медийно внимание.
Aх…

2013.12.02 | 22:24

18
Намерило се кой да внесе жалба… Тези хора нямат ли срам за собствените си дела или атаката е най-добрата защита?
Damianova

2013.12.02 | 22:17

17
То и снимката на Борисов, която бяха длъжни да държат на бюрото си държавните служители също беше агитация, но това не се коментира.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини