Серия от извънредни заседания заради Бюджет 2015. ГЕРБ ще налага наказания за отсъствия

  • 05 декември 2014 06:32

  • 1362
  • 2
Серия от извънредни заседания заради Бюджет 2015. ГЕРБ ще налага наказания за отсъствия
©

Серия от извънредни заседания ще бележи приемането на бюджет 2015 в парламента, пише "Стандарт".

Още този понеделник и вторник - на 8 и 9 декември, се очаква депутатите да заседават извънредно. Още по-тежка се очертава последната парламентарна седмица преди коледните празници. За второто четене на законопроектите от ръководството на Народното събрание се плануват за работни дни събота и неделя (20 и 21 декември). Целта е бюджетът да бъде гласуван преди ваканцията на депутатите и да бъде обнародван в Държавен вестник в срок. Заради нужното парламентарно мнозинство в ГЕРБ са затегнали редиците срещу неоправдани отсъствия от пленарна зала.

Шефът на депутатите Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа вече забрани на своите резервации по хотели, лични пътувания и по-ранно започване на новогодишните празненства на въпросните дати. Заместникът му Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на пък е предупредил лидера на ДСБ Радан Кънев, че "кворумът и мнозинството в зала не е задължение само на ГЕРБ, но и на депутатите от Реформаторския блок". За разлика от предишни години, когато в групата на ГЕРБ се налагаха наказания за системни отсъствия от по 1000 лв., сега глобите от вътрешния правилник започват от 300 лв., но нямат таван. "Някои от вас може да се разделят и с цяла заплата", предупредил Велчев избраниците на ГЕРБ.

И им припомнил как в първия мандат на партията за 1 година е успял да събере 60 000 лв. от кръшкачите, а после средствата били дарени за благородни каузи. Неофициални санкции ще има и за ГЕРБери, които гласуват срещу решения на парламентарната си група в зала. Двама от депутатите вчера са гласували заедно с БСП срещу искането на ГЕРБ за премахване на данъчни облекчения на хората с минимална работна заплата. "Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на ми каза, че ще имат парична глоба. Изразих готовност да им я възстановя, дано все така да гласуват", написа соцдепутатът Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в във Фейсбук. Той пък бе ядосан на своите, че са ходили на обяд точно по време на важното гласуване. "Абсолютно несериозно е. 30 от 39 депутати на БСП бяха в залата. Има болни, има командировани. Но има и такива, които бяха на обяд", порица публично кръшкачите от червената група Кадиев.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.05 | 09:27

2
И рублата е пари, а рускинчетата нямат аналог по света!
Волен рубладжия

2014.12.05 | 07:57

1
Аз съм на плаж.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини