ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница

  • 01 май 2024 14:55

  • 2615
  • 10
ПП-ДБ дава на прокуратурата и ДАНС решението за създаване на частна детска болница
©

Вчера служебното правителство взе решение да одобри създаването на частна детска болница в София. Нелогично решение, което обаче не ни изненадва. Това пишат от пресцентъра на коалиция "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната""-"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

"Детската болница и грижата за здравето на нашите деца е кауза от огромно значение за цялата страна и от години е забавена и оплетена в микс от популизъм и опити за прокарване на частни интереси. След 10 месеца начело на едно правителство в сложна конфигурация кабинетът Денков посочи решение, но съпротивата беще огромна. Сега всички разбраха защо.

Здравната мафия, която от години държи в задушаваща хватка цялото българско здравеопазване и се бореше срещу нашите решения за създаване на национална детска болница, днес си осигури политическата подкрепа за създаване на болница от частен инвеститор.

Президентът за детската болница: Служебното правителство превърна една общественозначима кауза в частна

Изграждане на частна болница във вида, в който вчера Министерският съвет реши, опорочава каузата за национална болница, която да осигури безотказен достъп на всички нуждаещи се. Това поставя под риск и осигуряването на достатъчно по брой и квалификация персонал в бъдещата държавна структура.

Ще търсим отговорност за решението и всички последствия от него с всички средства на политическата и институционална система.

Крайно време е служебният кабинет да се откаже от големите национални теми и да се залови с единствената задача, която конституцията му вменява - да организира честни избори. Тази власт няма легитимно право да подменя важните решения за бъдещето на нашите деца.

ПП-ДБ ще внесе сигнал в прокуратурата и ДАНС за проверка на условията, при които е издадено разрешението, както и на анализа на потребностите от разкриване на частната болница, който е извършен.

Призоваваме президента, назначил служебното правителство и премиера Главчев да предприемат действия за оттегляне на взетото решение", съобщават от ПП-ДБ в писмо до медиите.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2615 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Тя

2024.05.02 | 10:47

10
Мошеници шарлатанска
Тенев

2024.05.02 | 08:03

9
Мяу?

2024.05.01 | 15:35

2
А у,ж щ,я,х,а да д,а,в,а,т на п.р.о.к,у,р,а.т.у.р.а.та и д,а,н,с т,и,к,в,у,н,я и ш,и,ш,и.

2024.05.01 | 20:24

8
Но ще дадат ТЕБ - Кра,ту, ня!!!

2024.05.01 | 18:47

6
НАТО - САЩ - ЕС НАЦИТАТА ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЯ, ДЕНАЦИФИКАЦИЯ и ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ! ВПК на НАТО БааЛГАРИСТАН трябва да бъде СПРЯН ВЕДНАГА до РАЗРЕШАВАНЕ НА КОНФЛИКТИТЕ по целия СВЯТ! ПРОДАЖНИЦИ в НАТО БааЛГАРИСТАН ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ без да спазват МЕЖДУНАРОДНИ ДОГОВОРИ и КОНВЕНЦИИ и УБИВАТ ХОРА и БЪЛГАРИ - СЛАВЯНИ по СВЕТА. ПЪЛНО СПИРАНЕ на ВПК на НАТО БааЛГАРИСТАН, ВЕДНАГА! ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ на НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, СЕГА!

2024.05.01 | 20:22

7
Абе тъ ,пун ,гер т ъп !!! Още ли си жив ??? Марш в Сибир- ВЕДНАГА и СЕГА !!!
АБЕ.ОТКА

2024.05.01 | 18:42

5
ЗАХА.СЕ.ХОРАТА.МАЙ,МАЙ БЕЛОТО.Е В.ПОВЕЧЕ

2024.05.01 | 16:05

4
ПП-ДБ изгаснаха , пътят около изграждането на детска болница за лично обогатяване е пресечен. Кръц котараци, останахте с празни ръце. ваши фирми няма да изграждан болницата! пукнете се откъм гърба от злоба и ЯД!
Един

2024.05.01 | 15:55

3
Държавна или частна болница с началник ченге комунист и работещи почти безплатно черноработници ,които са денонощно задължени и затова бити от аборигенския електорат от малоумни същества!

2024.05.01 | 15:15

1
Тези тъпаци не разбраха че това не е детска болница

Добави коментар

Водещи новини