ГЕРБ с мащабна визия за развитието на Пловдив

  • 15 март 2017 12:12

  • 2660
  • 2
ГЕРБ с мащабна визия за развитието на Пловдив
© ГЕРБ, пресцентър

Бившият министър на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета представи акценти от програмата за управление на ГЕРБ в сектор „Транспорт“ по време на кръгла маса в Пловдив.

Той подчерта, че програмата на ГЕРБ е реално изпълнима. Московски обясни, че акцент в следващ управленски мандат на партията е инвестицията в образованието, което обаче касае всички останали сектори, включително транспорта.

„Доходите растат чрез силна икономика – успяхме да реализираме икономически растеж и ще продължим да работим в тази посока. Там, където сме успели, ще продължим да надграждаме. Там, където сме сбъркали, сме готови да се поправим. Гарантираме, че всичко, което правим, е в интерес на хората“, заяви още Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Бившият регионален министър Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена посочи, че ГЕРБ предвижда завършването на редица проекти за над 300 милиона лева в региона на Пловдив. Тя изтъкна четири приоритета за развитие на сектора на национално ниво: Оперативна програма „Региони в растеж“, въвеждане на тол система, саниране и ВиК система.

„Нужно е да се подмени подземната инфраструктура. Предвиждаме въвеждане на електронна винетка от дата до дата за леките автомобили и електронна такса за тежкотоварните автомобили за изминато разстояние. При въвеждането на тази смесена система очакваме двойно увеличение на приходите от пътни такси. Приходите могат до достигнат до 1 милиард годишно. Това ще позволи да инвестираме в инфраструктурата на междуградските пътища“, коментира Палова.

Тя бе категорична, че Националната програма за енергийна ефективност има важни социални и икономически ефекти за населението. „Санирането гарантира 30-40 години по-дълъг живот за жилищните сгради. Това е програма, създадена на 100% за гражданите, за да могат хората да живеят по-добре“, каза Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2660 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.03.15 | 14:37

2
ГЕРБ с мащабна визия за продължаване на костовисткия грабеж.
FM

2017.03.15 | 14:37

1
ГЕРБ с мащабна визия"както до сега", за нищо и биене в гърдите.

Добави коментар

Водещи новини