Партиите трябва да се изчистят от послушковците и мижитурковците, анализира Мира Радева

  • 14 ноември 2016 13:25

  • 13416
  • 21
Партиите трябва да се изчистят от послушковците и мижитурковците, анализира Мира Радева
©

Основният извод е, че хората не са доволни от това, което постига управлението. След успеха на местните избори миналата година имам чувството, че ГЕРБ и специално Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г много си повярваха, че всичко е тяхно при всички случаи и народът масово излезе да даде червен картон.

Това заяви социологът Мира Радева в специален коментар за Novini.bg.

По думите й оттук нататък има два важни факта - първият е дали цялата политическа класа ще преосмисли посланието. Този червен картон не е просто за Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г или за ГЕРБ, той е за правилата на крехката ни демокрация. Хората не са доволни от това което страната постига във всеки един план - и в политически, и правата им не са защитени, в социален и икономически план още по-малко, заяви тя.

Приказките на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в този смисъл за големите успехи и за голямата му работа, която той постигал, те удряха на кухо, защото хората с кожата си не усещат така ситуацията.

Според нея песимизъм расте, младите хора продължават да се изнасят от страната.

По същество ние сме една тоталитарна държава, защото за съжаление мислите ни и чисто човешките ни реакции, а оттам и институциите и всички форми на държавност се организират на тоталитарен принцип, посочи Мира Радева. Това е една фасадна демокрация, имитационна декокрация. Демокрацията има смисъл, когато се слушат хората, коментира още тя.

По думите й при нас 27 години вече никой не е понесъл отговорност за щетите, които е нанесъл на странат и на народа си.

Аз не знам Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г на кой свят живее. Но в крайна сметка в тези две години страната понесе два тежки удара - КТБ и този милиард и половина, които ще плащаме за Белене, коментира социоложката. Не видяхме никакви усилия тези два гордиеви възела да бъдат разпретени и някой да понесе отговорност. Истинският проблем на българското общество е липсата на справедливост, тоест когато има престъпления да има и наказания. Никой не носи отговорност за разграбването, посочи Мира Радева.

На въпрос дали ГЕРБ биха запазили позицията си на първа политически сила при задаващите се предсрочни избори, Мира Радева посочи: Аз лично много дълбоко се съмнявам в това, без да мога да го аргументирам от социологическа гледна точка. Единственото изследване на което може да се доверим в момента, е последното, което обявиха Галъп. Самите избори означават шок за обществото.

Обществото изведнъж си дава сметка за това какво е произвело и то тотално променя нагласите на хората, коментира тя. Буквално от сутринта до вечерта ние вече сме други хора, като мисли, като чувства, като общество, каза Мира Радева. Изследването на Галъп е правено по време на изборния ден и то показва едно приблизително равенство на ГЕРБ и на БСП, една минимална дистанция от 1 %, допълни тя.

Изборите ще се случат след 4-5 месеца. Тепърва ще се случават прекалено много неща, които ще влияят върху нагласите. Ние не сме в реална изборна ситуация, нагласите вече са променени, но ние не можем да знаем избирателят как ще реагира на новите политически предложения , каквито със сигурност ще има, заяви още в анализа си Мира Радева.

Обединени патриот, нов Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, Марешки, може би да се родят и нови политически проекти, Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в е много изгодна позиция, избори тя.

От тези избори освен избора на алтернатива на канддата на ГЕРБ - най-важният извод е, че хората искат промяната на политическата и избирателната система. Една мажортарна система представлява огромно усилие на цялото общество, коментира Мира Радева. Трябва партиите да се изчистят от ония послушковци и мижитурковци които се местеха от място на място, само и само хората нищо да не знаят за тях. Трябва да търсят честен, местен и известен, анализира Мира Радева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
13416 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар
Кaрo

2016.11.16 | 10:37

21
Още като дойде на власт втория път със ''ние ще работим както преди'' и ми беше ясно, че ще бъде първия премиер, изпъден два пъти от собствените си избиратели Буйката.

2016.11.16 | 10:33

20
Вече и простите проумяха, че Борисов-Простият, просто се преструва на “десен”. “Лъжливото овчарче”, фалшиво десничарче -на БСП другарче!

2016.11.16 | 10:31

19
ДЕМОКРАЦИЯ ЛИ?? 27 години гледахме и живяхме във диво и безконтролно анархическо разграбване.иначе нямаше да се пръкнат партийните милионерчета.

2016.11.14 | 21:31

18
БОЙКО РАБОТИ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ, НЕ ЗА РУСКИТЕ И ЗАТОВА МУ ПРАВЯТ МИЗЕРИИ

2016.11.14 | 21:31

17
БОРИСОВ НЕ Е УДОБЕН НА МОСКВА, ПЛЕВНЕЛИЕВ СЪЩО ЗАЩОТО ИСКАТ РАВНОПРАВНА ПОЛИТИКА, А РУСНАЦИТЕ ИСКАТ ДА СА ГОСПОДАРИ, ПЪК БЪЛГАРИТЕ ДА СА РОБИ.
ЕКСПЕРТ

2016.11.14 | 21:31

16
НАСТОЯВАМ СОРОСОИДИТЕ И МиТОДИ АНДРЕЕВ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА!
Весела

2016.11.14 | 21:31

15
Най се радвам че София е чарвена и че ГЕРБ симпатизанти са гласували "правилно"!!!/за Радев/

2016.11.14 | 21:04

7
ЧЕРВЕН Е САМО ГЪЗА НА ПОЗИТАНСКАТА МАЙМУНА, СОФИЯ Е СИНЯ И ЗА ГЕРБ
ЗАРЯ

2016.11.14 | 21:30

14
Мила, отдавна си минало свършено време. Просто се разкарай. Скрий се и не замърсявай екраните и сайтовете. Бедна мисъл.

2016.11.14 | 21:30

13
И как ще се изчистят като само в главите им е как да откраднат някой друг лев.

2016.11.14 | 21:30

12
Бойко Индигото! Два пъти Премиер, два пъти бяга!

Добави коментар

Водещи новини