Последни резултати от местните избори

  • 31 октомври 2011 01:10

  • 7832
  • 0
Последни резултати от местните избори
© Булфото

По последни данни от местните избори, кандидати на ГЕРБ печелят в Благоевград, Банско, Приморско, Варна, Поморие, Средец, Аврен, Ветрино, Вълчидол, Девня, Горна Оряховица, Велико Търново, Стралджа, Кула, Бяла Слатина, Козлодуй, Оряхово, Севлиево, Дупница, Кучериново, Априлци, Берковица, Брусарци, Буйчиновци, Вършец, Лом, Чипровци, Якимово, Лесичево, Панагюрище, Ракивтово, Плевен, Червен бряг, Родопи, Тутракан, Иваново, Силистра, Дулово, Доспат , Чепеларе, Драгоман, Златоград, Елин Пелин, Костинброд, Своге, Сливница, Казанлък, Раднево, Димитровград, Симеоновград, Каспичан, Ямбол, Елхово, Тунджа. От първия тур управляващата партия има 25 кмета, предаде БНР.

Вуйчото на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи - Бенко Вълев, е новият кмет на град Априлци. За Вълев са гласували 57.25 от избирателите срещу 42.73 за досегашния кмет Младен Пелов.

В Несебър досегашният кмет на общината Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в печели срещу кандидата на ГЕРБ Атанас Терзиев. По първоначални данни, в две ключови селища - Обзор и Равда, Николай ДимитровНиколай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 г. Първите 7 години от ученическия си живот прекарва в е променил резултата в своя полза след първия тур.

Седем от осемте общини на Добричка област запазват старите си кметове, ГЕРБ губи Шабла, където новият кмет е Райна Бърдарова от БСП.

В Каварна трети мандат печели досегашният кмет Цонко Цонев, който е подкрепен от ГЕРБ.

Във Велинград кандидатът за втори кметски мандат на БСП Иван Лебанов води с над 2000 гласа пред Ангел Даскалов от ГЕРБ, това показва 30- процентовата обработка на протоколите.

В Белово досегашният председател на Общинския съвет Костадин Варев от "Гергьовден" води с 535 гласа пред кандидата на ГЕРБ Васил Савов.

В Панагюрище, Никола Белишки от ГЕРБ има преднина от 10 на сто пред независимия кандидат за кмет Димитър Димитров.

Кандидати на БСП печелят в Сливен, Търговище и Разград, а вероятно и в Ловеч и Видин.

Във Велико Търново кмет стана кандидатът на ГЕРБ Даниел Панов, който води с 54%. Това съобщи Петър Живков от Института за социални изследвания и маркетинг МБМД.

В Община Плевен се наблюдава истинска битка. Там води кандидатът на ГЕРБ с 51% срещу 49 % за Найден Зеленегорски, така че ще трябва да се изчака паралелното преброяване на гласовете в ОИК.

В община Хасково печели Георги Иванов с 58% срещу 42% за Иван Панайотов от ГЕРБ. Това означава, че Иванов ще остане на поста си за четвърти мандат.

Новият стар кмет на Ямбол е Георги Славов от ГЕРБ, категорично показват резултатите от екзит пола. Кандидатът на БСП Мариета Сивкова успя да получи доверието на 40% от избирателите в Ямбол.

В община Тунджа Георги Георгиев от БСП, който се кандидатира за трети мандат, ще продължи да управлява, сочат данните от екзит пола.

В Елхово Петър Киров от ГЕРБ ще управлява втори мандат. Той беше предпочетен пред кандидата на БСП Татяна Дюлгерова.

Във Враца също има промяна - издигнатият от инициативен комитет Николай Иванов поведе пред кандидата на ГЕРБ Петя Аврамова.

В Ловеч везните накланят на страната на БСП. Досегашният кмет Минчо Казанджиев има 52,5%, а кандидатът на ГЕРБ Корнелия Маринова има 47,55.

Кандидатът на БСП за кмет на Сливен ген. Кольо Милев води с 50,58% пред опонента си - досегашен кмет и кандидат на ГЕРБ Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа., който получава 48,5%. Резултатът е изчислен на база обработени 42 от общо 186 секционни протокола. Кметът на Сливен ще бъде ясен едва след окончателното преброяване на гласовете, тъй като разликата от 1% при тази избирателна активност се равнява едва на около 250 гласа. Избирателната активност в Сливен е 52% за кмет и 49 на сто за президент.

В Пловдив ситуацията е драматична - там след още обработени протоколи отново повежда кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев срещу досегашния кмет Славчо Атанасов.

Избирателната активност на пловдивчани е 49,5%. Към 19 часа резултатите от екзит пола сочеха преднина за Иван Тотев. Това е и доказателство за изключително оспорваната битка в града. Славчо Атанасов благодари всички, които са го подкрепи и заяви, че вотът е бил опорочен , заради купуването на гласове. По думите заради малката разлика между двамата кандидати окончателния резултат от вота ще стане ясен утре сутрин. От щаба на Иван Тотев заявиха, че той ще коментира едва след като излязат първите официални резултати.

Живко Тодоров от ГЕРБ печели кметското място в Стара Загора със 73 % срещу кандидата на БСП Бойчо Биволарски, сочат прогнозни данни на МБМД. По данни на Общинската избирателна комисия, организацията на втория тур на изборите е била много по-добра от първия.

Във Варна досегашният кмет Кирил Йорнадов печели четвърти мандат.

БСП обаче губи Смолян - там Николай Мелемов от ГЕРБ спечели изборите. Той пребори опонента си Дора Янкова с над 53 %. Мелемов обеща да изпълни предизборните обещания, без да нарушава приемствеността в работата на местната администрация: Конкретно всяко позитивно нещо, което е направено, трябва да се вземе, защото не може да се отрича нещо по принцип. По-важното е да се върви напред и да се свършат тези задачи, които си поставихме, които обещахме и поехме като ангажименти пред избирателите.

Досегашният кмет на Перник Росица Янакиева от БСП побеждава с 53,21%. Данните са при обработени 72 протокола от секциите. Кандидатът на ГЕРБ Ирена Соколова е получила 46,79% подкрепа. По-рано кандидатът на ГЕРБ в града Ирена Соколова, тя заяви: За мен каквато и да бъде разликата, какъвто и да бъде резултатът – той ще бъде само венецът на нашите 40-дневни усилия до този момент. Ние имахме една прекрасна кампания. За мен какъвто и да е резултатът, имаме победа, защото имам страхотен екип, имам прекрасни общински съветници и имам хора, с които наистина можем да изведем града на едно друго ниво.

Според данни на щаба на Росица Янакиева от преброени 121 протокола Янакиева води с 2000 гласа пред кандидата на ГЕРБ Ирена Соколова. Това е обрат, защото веднага след вота социологическа агенция, цитирана от частна телевизия, обяви 3% преднина за Ирена Соколова. Необратим е резултатът, каза Росица Янакиева. Тя коментира пред "Хоризонт", че няма шанс тази преднина да бъде стопена, тъй като оставащите непреброени секции са твърде малобройни. Освен това кметът на Перник коментира и излезлите по-рано прогнозни резултати с това, че и на първия тур се е получила същата грешка. Според нея или данните от екзит пола са много неточни, или някой ги манипулира.

В Благоевград изборите спечели кандидатът на ГЕРБ Атанас Камбитов.

С 20% разлика Пламен Стоилов издигнат от ГЕРБ за кандидат-кмет на Русе спечели състезанието с Искрен Веселинов, претендент на „Синята коалиция и ВМРО". Пламен Стоилов коментира: Често съм казвал, че ние по-лесно ще спечелим изборите, а по-трудното ще ни чака след това, но истината е, че в Русе трябва да влязат пари. Задължително е да променим бизнес средата и икономическата среда, защото факт е, че безработицата е голяма, няма конкурентен пазар на работната ръка, което води до ниски заплати. Нашата цел 2012 г. и 2013 г. - 100 милиона евро в Русе. Ако успеем да го направи това, за две години ние ще променим средата.

Във Враца кмет стана Петя Аврамова, в Силистра - Юлиян Найденов, а във Видин -Владимир Тошев.

В Търговище кметския пост зае кандидатът на БСП Красимир Мирев, побеждавайки Тунчер Кърджалиев от ДПС.

В Разград подкрепеният от БСП и ДПС Денчо Бояджиев остава на поста кмет, след като победи Валентин Василев от ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Пламен Стоилов спечели с 20 процента разлика пред Искрен Веселинов, претендент на "Синята коалиция и ВМРО".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7832 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини