Румен Христов: В България има остър недостиг на справедливост

  • 19 октомври 2011 18:36

  • 1020
  • 1
Румен Христов: В България има остър недостиг на справедливост
©

Предварително при дебати по други медии бяха посочени кандидати, които ще отидат на балотаж, с което не мога да се съглася.

Това заяви по време на предизборен дебат по БНТ кандидат-президентът на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

Президентската институция има нужда от промяна, но на първо място България има нужда от промяна, защото хората живеят зле, въпреки че станахме член на ЕС и НАТО. Това се дължи на лошото управление на страната ни през последните години, допълни той.

Президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в насочи вниманието си към енергийните проекти, т.нар. Голям шлем, но преговорите за АЕЦ "Белене" бяха "под масата", което не бива да се случва. Президентът има достатъчно правомощия и ако ги използва правилно, ще бъде гарант за доброто управление на страната, посочи кандидат-президентът на десницата.

Под "национална сигурност" разбирам освен заплахи срещу държавата, и проблемите с доходите на хората, бедността, безработицата. В България има остър недостиг на справедливост от всякакъв род - социална, съдебна и т.н. Президентът не направи нищо по въпроса, а има правомощия да действа в тази посока. Той трябва да търси диалог и консенсус, а президентът Първанов не използваше достатъчно правото си да се обръща към нацията, да свиква Консултативния съвет по национална сигурност, да говори пред Народното събрание. Аз ще работя по тези проблеми, ако бъда избран, заяви Христов.

Външната ни политика трябва да се води от човек, който няма връзка с бившите служби за сигурност. Трябва да продължаваме доброто си сътрудничество със страните от Балканския регион и Европейския съюз, каза още кандидат-президентът на десницата.

Константин Тодоров
1020 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
интелигентен българин

2011.10.20 | 12:27

1
България е пародия на държава. Държавните служители са мухльовци и се грижат единствено за личното си благосъстояние. Няма решение на този национален проблем докато всеки не излезне на улицата и ежеминутно търси правата си независимо, че ще изхаби нерви и време! Монополите са начин на живот и всичко ще си остане пародия ако си мълчим !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини