Румен Христов: Борбата за президент е лидерска

  • 21 май 2011 18:50

  • 802
  • 0
Румен Христов: Борбата за президент е лидерска
©

Съюза на демократичните сили е в категорична опозиция на правителството по няколко важни въпроса за управлението на страната. Това са икономическата и енергийната политика на ГЕРБ, както и здравеопазването, социалната политика и земеделието, заяви кандидатът за президент на СДС Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в.

След празниците той, като представител на СДС в експертния съвет „Икономика, земеделие и хранителна промишленост”, ще поиска за четвърти път оставката на земеделския министър Мирослав Найденов.

Христов е в Русе за среща с общинските организации на партията, в навечерието на предстоящите вътрешен вот за избор на кандидат-президент на Синята коалиция. Христов обяви, че до момента е получил и от ССД, Новото време, БДФ, както и синдиката „Подкрепа и Съюза на репресираните. Разговори се водят и със Съюз „Радикали” на Евгений Бакърджиев. Желанието му е да се постигне едно широко обединение на десните партии.

Христов смята, че основният му опонент ще бъде представителят на БСП, а основен конкурент кандидатът на ГЕРБ, като заяви, че борбата е лидерска и трябва в нея да влязат лидерите на партиите. В СДС това нямало как да е случи, защото Мартин Димитров няма нужните по конституция 40 години.

"Като президент възнамерявам да бъда различен, диалогичен и прагматичен. Различен, защото нямам нищо общо с досега управляващите и ДС. Възнамерявам да заменя конфронтацията с дипломация. Също така, смятам, че най-големият проблем на българите днес е, че те живеят зле."

Областният лидер на СДС Драгомир Дамянов сподели, че единствено в Русе може да се достигне до вътрешен вот за избор на кандидат-кмет. Във всички други общини СДС, ДСБ и ВМРО са се договорили, че кандидатите за кметове ще бъдат издигнати след преговори, както и, че ще участват с общи листи за общински съветници.

Последвайте канала на

Десислава Станева
802 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини