Ангел Найденов: ГЕРБ разчитат на страха

  • 13 октомври 2011 16:11

  • 1259
  • 7
Ангел Найденов: ГЕРБ разчитат на страха
© Интернет

Мутри от Перник ли водят предизборната кампания на ГЕРБ в общината? Това попита кметът на Перник Росица Янакиева на пресконференция в централата на БСП днес.

Янакиева отбеляза, че в тази кампания се използват криминални елементи от Перник за разпространяване на неверни факти и данни.

„Кампанията продължи и със заплахи към екипа ми. Върхът беше тази нощ, когато офисът на PR агенцията, която работи за нашата кампания, бе разбит и са откраднати техника и материали от там”, добави Янакиева.

Янакиева отбеляза, че в Перник тече “мръсна, клеветническа и компроматна кампания”, която цели да очерни служителите на общината и членовете на екипа й. Тя изтъкна, че в Община Перник са направени осем официални проверки, а в момента текат две нови. Нито една от тях не е констатирала нередности, но това не е попречило на опонентите й да залеят екипа на кмета с клевети.

„Клеветническата кампания продължи и вчера с изнасянето на данни, които опетняват и моето собствено име”, допълни Янакиева. Тя сподели, че хора от екипа й са следени и фотографирани, а снимките се публикуват в местен информационен сайт.

Според зам.-председателя на ПГКБ Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен основните ресурси, на които разчитат ГЕРБ в Перник, са присъствието им във властта, парите и страха.

„Чрез масовото тиражиране на компромати, чрез тази практика на следене и фотографиране на хора от общината, на хора от екипа на Янакиева, те насаждат страх”, възмути се Найденов.

Той отбеляза, че целта на подобно поведение е да отврати допълнително хората и да ги отблъсне, защото по този начин ще бъде увеличена тежестта на контролирания вот на предстоящите избори.

„Това е една отвратителна практика и поведение, които категорично трябва да бъдат отречени и отхвърлени”, категоричен беше депутатът. Според него ГЕРБ се опитват да компенсират липсата на качества у собствения си кандидат за кмет в Перник.

„Ние няма да се подадем на страха, няма да се примирим с тази практика и поведение”, категоричен беше Найденов. Той отбеляза, че социалистите с особено внимание ще следят начина, по който се осъществява предизборната кампания в Перник. „В самия ден на изборите ще поискаме и присъствие на чуждестранни наблюдатели”, добави Найденов.

Депутатът от ПГКБ и секретар на НС на БСП Антон Кутев отбеляза, че проблемът засяга основни права на гражданите и се превръща в характеристика на предизборната кампания.

„Ако тези хора - ГЕРБ, Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и хората около него сега си позволяват да използват всички сили на държавната машина да всяват страх, не мога да си представя какво ще стане, ако те получат още малко власт”, отбеляза Кутев. По думите му подобно отношение на силово налагане на политически виждания не е имало никога в България.

Антон Кутев сподели, че има десетки тревожни сигнали от кандидати за кметове и съветници на БСП от цялата страна. „Те са изнудвани по най-различни начини – чрез заплахи за уволнение, ако са държавни служители или с множество проверки, ако имат частен бизнес”, обясни Кутев.

Той даде пример с писмо на кандидат за кмет на БСП, според когото в селото му идват екипи на НАП, Здравна инспекция и Главна инспекция по труда, в един и същи ден и правят проверка само на него. Според Кутев проверяващите действат по предварително изготвени списъци, в които попадат само кандидатите, издигнати от опозиционните партии.

„Проблемът е, че се прави само срещу кандидати от опозицията, иначе нямам нищо напротив всички да бъдат проверявани. По този начин демокрацията не може да съществува”, категоричен беше Антон Кутев.

Последвайте канала на

1259 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2014.05.06 | 16:18

7
Всеки, който се чувства свободен човек трябва да гласува срещу кандидатите на ГЕРБ. Трябва да покажем , че няма да позволим на никоя политическа сила, на никои самозабравили се хора, случайно попаднали в политиката, да разрушат демокрацията. Единици , като Плевнелиев заявяват, че им е приятно да ги подслушват. Ние искаме да не се нарушават законите от управляващите. Да не се използват институциите за репресия.
Добри

2011.12.26 | 18:41

4
Найденов забрави много бързо,че мутрите докараха любовницата му Мая Манолова на власт като изместиха Иво Атанасов.Сега това не му пречи,защото и той се облажава от далаверите й.Стига са промивали мозъците на хорицата,а да погледнат себе си и да се засрамят!

2011.10.20 | 11:17

3
ako ti ima6 kvo da krie6, mnogo qsno 4e 6e te e strah da ne te podslu6vat
аз

2014.05.06 | 16:18

6
Ми мутренска партия, мутренски приоми. Всички дружно срещу герб.
Слави

2011.12.26 | 18:41

5
С мутрите е Найденов и неговата мутреса мая Манолова!
Ne ne ne

2011.10.14 | 08:07

2
Комунетата мило и драго дават в борбата :):):)- явно и добре заработват!Кат че ли мутрите не ги създадоха те ,кат че ли никого и никога не са подкупвали, особено циганите! Кат че ли за турските гласове не дадоха на Доган той да "разпределя парите в България",кат че ли никога не са правили незаконни заменки / за които сега ще ни лепнат да плащаме невероятни глоби!!/ и т.н. И червените клакьори ще счупят клавиатурата сега да ни доказват колко добре сме били/ ми що народа ги смени тогава?/ и колко лошо станало сега???Хи хи хи - елементарни червени мозъчета - мислят си ,че някой им вярва,всички дружно може да отидете само в затвора!
SHOPA

2011.10.13 | 19:16

1
ВИЖТЕ И ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА http://news.zapernik.com/295260.html

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини