Найденов: НАТО не планира военна операция в Украйна

  • 06 май 2014 11:07

  • 1769
  • 17
Найденов: НАТО не планира военна операция в Украйна
© Булфото

Въпреки трудностите, които изпитва Българската армия, ние сме в състояние да изпълняваме конституционно поставените ни задачи. Това заяви министърът на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен в Деня на храбростта и празник на Българската армия.

Той посочи, че понякога това става с риск за живота и здравето на военнослужещите заради остарялата техника, с които разполагат. По думите му, именно заради това модернизацията и превъоръжаването на Българската армия означават не удовлетворяване на капризи, а условие за създаване на адекватни отбранителни способности. „Българската армия има нужда от нови военни кораби, бронирани машини, поддържане и увеличаване броя и възможностите на зенитно-ракетните комплекси, екипировката и оборудването за военнослужещите – това са част от 55-те цели за способности на НАТО. Но на първо място стоят средствата. Не подценявам необходимостта от финансиране в никоя друга област, но винаги има един предел, от който нещата стават критични. Мисля, че по отношение на средствата за отбрана сме достигнали този предел”, посочи министър Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Той коментира, че пакетът от цели за способности на въоръжените сили, който включва и процеса на модернизация и превъоръжаване на армията, не е продукт на кризата в Украйна и на събитията на изток и североизток от България. „Те са продукт на дълго планиране в рамките на Алианса и са заложени за реализация до 2020 г. За съжаление, една част от тези цели са прехвърляни през различни години и не са били реализирани заради недостиг на финансови средства”, посочи Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен. Според него това, което предполага кризата, е фокусиране върху повече капацитет и потенциал от гледна точка на усилване на отбранителните възможности на колективната система на Алианса.

Министър Найденов беше категоричен, че независимо от ескалацията на напрежението в Украйна, в НАТО няма планирана военна операция в отговор на събитията там. „Така че аз изключвам изобщо участие на български военнослужещи”, заяви той и подчерта, че на всички форуми, посветени на ситуацията в Украйна, се залага на намирането на политическо решение. „Трябва да търсим, първо, въздържане от насилие и второ – шанс на мирното решение”, подчерта министърът на отбраната.

Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен поздрави всички военнослужещи и цивилни служители в Българската армия по случай днешния празник. Министърът припомни, че от тази година се възстановява традицията ротацията по върховете на армейското командване, както и повишаването в офицерско звание да става в навечерието на 6 май. За първи път в историята на новата българска държава начело на армията застава и представител на Военноморските сили. По думите на министър Найденов това е висока оценка за професионалните качества на новия началник на отбраната вицеадмирал Николов.

Най-мащабната в последните години промяна във висшето офицерство министърът на отбраната обясни с изтичането на мандата на част от командирите и с достигането на пределна възраст на други от тях. „От 35 позиции, подлежащи на ротация, 23 се променят. Седемнадесет висши офицери са повишени в звание, девет са новите генерали. С това не се увеличава общия им брой – той остава 32, тъй като останалите се освобождават от военна служба”, посочи Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен пред БНТ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1769 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2014.05.08 | 01:41

17
Тоя е пълен цървул.Толкоз е прозт че не знае в коя дупка да го вкара на Майчето Манолова.

2014.05.08 | 01:40

16
То НАТО и да планира нещо,то баш на вас ще каже.
ИБРИКА ВОЛЕН

2014.05.06 | 23:30

15
ДРУГАРКИ ОТ БАТАКА АЗ болен ЧАКАМ ДЕТЕ ОТ ДОГАН ПРОСТЕТЕ МИ ОБИЧАМ РЯЗАНИ ДА МЕ ЧУКАТ

2014.05.06 | 23:30

14
palen carvul kato boiko tur4ina

2014.05.06 | 23:30

13
Любознателни граждани попитали Радио Ереван какво означава съкращението „ПП“ пред името на партия „Атака“. От радиото отговорили: „Пудель Путина“.
boiko ibrika

2014.05.06 | 23:30

12
grobarite skoro pak 6te go nalapat
kradeca boiko

2014.05.06 | 23:30

11
nikoga na vlast boiko i ceco a v ZATVORA!!!
boiko tur4ina

2014.05.06 | 23:30

10
boiko e pra3na tikva palna s laina

2014.05.06 | 22:36

9
Опозицията обаче не е в състояние да се справи със задачите си, въпреки че разполага с неограничен бюджет, след като в продължение на почти 4 години източи всичко възможно от държавата.

2014.05.06 | 22:36

8
Въпреки недостига на оборудване и мизерните условия, Ангел Найденов е успял напълно да мобилизира и стегне редиците. Адмирации за начина му на ръководене.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини