Министър Никола Стоянов: Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро

  • 30 март 2023 19:54

  • 412
  • 0
Министър Никола Стоянов: Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро
© Булфото (архив)

Автомобилната промишленост у нас отчита оборот от 4,3 млрд. евро като осигурява 11% от брутния вътрешен продукт на страната. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет по време на официалната церемония по връчване на наградите „Инвеститор на годината“, съобщиха от ведомството.

По думите му през изминалата година в аутомотив сектора оперират над 300 компании, които осигуряват близо 67 000 работни места.

Министър Стоянов: Съвсем скоро в 10 от 10 автомобила в Европа ще има части, произведени в България
 
Министър Стоянов връчи наградата в категория „Инвестиция в разширяване на бизнеса“ на „Витте Аутомотив България“ ЕООД. Компанията е сред технологичните лидери в областта на мехатронните системи за заключване. Продуктите им се използват от много от водещите автомобилопроизводители.
 
„В дни на политическа криза и редица предизвикателства пред икономиката ни, трябва да осъзнаем колко важно е да създадем и поддържаме добър инвестиционен климат в България“, коментира Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет.

Той подчерта, че основен приоритет за Министерството на икономиката и индустрията е подобряването на бизнес средата у нас, като по всички приоритети  в тази област се работи в координация с Министерството на иновациите и растежа.
 

Икономическият министър посочи и няколко отделни примера, които показват, че България продължава да е сред най-атрактивните инвестиционни дестинации в региона и то на фона на толкова много глобални предизвикателства.
 

В събитието участваха президентът на Република България Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, вицепремиерът по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност, министри, заместник-министри, представители на ръководството на Българската агенция за инвестиции и др.
 
Българската агенция за инвестиции организира за 17-а поредна година официалните награди „Инвеститор на годината“. По време на събитието се отличават най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2022 година.

Отличията се връчват на компании, направили значима стъпка в развитието си чрез устойчиви и ефективни инвестиции, разкрили нови работни места и заложили на внедряването на високи технологии.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
412 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини