"Порше" отчита спад на продажбите заради слабото търсене в Китай

  • 11 октомври 2024 14:57

  • 189
  • 1
"Порше" отчита спад на продажбите заради слабото търсене в Китай
© Getty Images

Германският производител на луксозни автомобили "Порше" (Porsche) публикува днес разочароващи данни за продажбите на фона на слабото търсене в Китай и обновяването на някои популярни модели, предаде ДПА.

Общият брой на доставените от "Порше" автомобили през първите девет месеца на годината е 226 026 в световен мащаб, което е спад от 7 на сто на годишна основа. Продажбите на ключовия китайски пазар са намалели с 29 на сто за същия период, което според компанията се дължи на трудната икономическа ситуация в Китай. 

"Порше", основната марка в портфолиото на водещия европейски автомобилостроител "Фолксваген" (Volkswagen Group), също така е продала с 5 на сто по-малко автомобили в Северна Америка, тъй като митническите забавяния са възпрепятствали доставките.

Германският пазар е светъл лъч за марката, където доставките са се увеличили с 8 на сто през първите три тримесечия. 

"Порше" понижи прогнозата за приходите си поради проблеми с доставките на алуминий

Продажбите са се увеличили с 1 на сто в останалата част на Европа и с 3 на сто на отвъдморските пазари - широка категория, включваща Африка, Латинска Америка, Австралия, Япония и Корея.

Спадът е в някаква степен очакван, тъй като базираната в Шутгарт компания трансформира автопарка си с нови версии на електрическия спортен автомобил "Порше Тайкан" (Porsche Taycan), моделите "Панамера" (Panamera), "Кайен" (Cayenne) и "Макан" и класическия 911.

Преходът между различните моделни серии е сложен, което води до пропуски в продажбите на отделните пазари. 

Директорът по продажбите Детлев фон Платен заяви, че търсенето от страна на клиентите остава стабилно, а отзивите за новите модели са добри, отбелязва БТА.

"С увеличаването на наличността на продуктите сме оптимистично настроени за последния етап от 2024 г.", каза той. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
189 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.11 | 16:45

1
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> use.my/myxpro

Добави коментар

Водещи новини