Никола Стоянов: Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро

  • 05 октомври 2022 16:00

  • 321
  • 1
Никола Стоянов: Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро
© Министерство на икономиката

Британските инвестиции в България възлизат на близо 2,3 млрд. евро. Това съобщи министърът на икономиката и индустрията Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет по време на среща с британския търговски комисар за Европа Крис Бартън и с ръководителите на 8 водещи британски високотехнологични компании, съобщиха от икономическото ведомство. 

Срещата се организира от Британско-българската бизнес асоциация (БББА) и на нея присъстваха и редица от техните членове.

Министър Никола СтояновНикола СтояновНикола Стоянов е роден през 1976 г. в София.   Завършва „Право“ в Софийския университет представи възможностите за инвестиции в страната ни и приоритетите в работата на икономическото министерство. „За 2021 г. двустранният стокообмен между България и Великобритания е на стойност от близо 930 млн. евро, като от тях 2/3 заема българският експорт“, допълни той и акцентира, че има още неизползван потенциал между двете държави.

Делегацията, която е в България, за да проучи инвестиционни и търговски възможности за партньорство с наши фирми, включва представители на компании в областта на физическата и кибер сигурността, изкуствения интелект, международното право, ядрената енергетика, инфраструктурата, архитектурата, финансите и застраховането.

Министър Стоянов представи възможностите за инвестиции в България на ръководството на „АДИДАС“

По-рано през деня британската делегация проведе среща и със зам.-министрите на икономиката и индустрията Ирина Щонова и Димитър Данчев.

Двамата зам.- министри изразиха убедеността си, че британските компании ще открият в България благоприятна среда и подходящи партньори за реализация на проектите си, а настоящата търговска мисия ще постави началото на дългосрочно инвестиционно сътрудничество в сфери от взаимен интерес.

Виолета Симеонова
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.05 | 17:43

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини