Тръмп: Иранските ядрени съоръжения трябва да бъдат ударени

Gettyimages/архив
share

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, кандидатът за президент от страна на Републиканската партия, заяви снощи по време на предизборен митинг в щата Северна Каролина, че иранските ядрени съоръжения "трябва да бъдат ударени", визирайки изказване на американския президент - демократа Джо Байдън, по-рано тази седмица, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Тръмп говори пред аудитория във Файетвил, където има масово присъствие на военнослужещи. Това бе четвъртото му посещение в рамките на последния месец в Северна Каролина, където той спечели на изборите и през 2016 година, и през 2020 г., отбелязва агенцията.

Президентските избори в САЩ са на 5 ноември, като съперник на Тръмп от страна на Демократическата партия е настоящата вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

Държавният глава Байдън заяви тази седмица, че не би подкрепил какъвто и да е израелски удар по ирански ядрени съоръжения в отговор на иранската ракетна атака срещу еврейската държава и призова Израел да отговори "пропорционално" на регионалния си враг.

"Не се ли предполага да ударите точно това?", попита риторично Тръмп във Файетвил.

Лидер на военното крило на "Хамас" е убит при израелски удар в Северен Ливан

"Когато ти зададат такъв въпрос, отговорът би трябвало да бъде "Ударете първо ядрените съоръжения и после мислете за останалото", продължи Тръмп, визирайки Байдън, който първоначално застана срещу него в предизборната кампания, но след това се оттегли от надпреварата за сметка на Харис.

Бившият президент заяви още, че ако влезе отново в Белия дом, ще върне старото име на военната база Форт Либърти, а именно - Форт Браг.

Водещи новини

Още новини