Мъск ще присъства на утрешния митинг на Тръмп в Бътлър

  • 04 октомври 2024 11:28

  • 131
  • 0
Мъск ще присъства на утрешния митинг на Тръмп в Бътлър
© gettyimages

Американският милиардер Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, заяви, че ще присъства на предизборния митинг на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в Бътлър, щата Пенсилвания, по-късно тази седмица - събитие, което ще отбележи завръщането на бившия президент на САЩ в града, където оцеля при опит за убийство през юли, предаде Ройтерс.

"Ще бъда там, за да подкрепя!", Мъск отговори на публикация на Тръмп в платформата "Екс", в която се казва, че той ще се завърне в град Бътлър в събота.

Мъск, главен изпълнителен директор на компанията за производство на електромобили "Тесла" и собственик на социалната мрежа "Екс", нарече кандидата за президент на Републиканската партия "твърд" и официално обяви подкрепата си, след като бившия президент оцеля при опит за убийство именно в град Бътлър на 13 юли, затвърждавайки по този начин преориентацията си към дясната политика.

Предизборния митинг на 5 октомври ще се проведе на същото място, където Тръмп беше ранен в дясното ухо, а един привърженик на бившия президент бе убит, след като стрелец откри огън от покрива на близка сграда. Стрелецът, идентифициран като 20-годишния Томас Крукс, бе застрелян малко след това от снайперист на Сикрет Сървис.

През септември бившият президент оцеля и при друго покушение, при което въоръжен мъж се укриваше незабелязано в продължение на близо 12 часа на голф игрището на Тръмп край имението му Мар а Лаго в Палм Бийч, щата Флорида, пише БТА.

Мъск провежда тестове в Румъния, за да промени стар глобален регламент за сателитите

Тръмп ще се изправи срещу кандидата на Демократическата партия Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. в изборите за президент на САЩ на 5 ноември, които според социологическите проучвания ще бъдат изключително оспорвани, отбелязва Ройтерс.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
131 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини