Ежедневното ядене на скумрия може да намали риска от Алцхаймер и деменция

  • 02 януари 2025 17:28

  • 1077
  • 1
Ежедневното ядене на скумрия може да намали риска от Алцхаймер и деменция
© pixabay

Ако искате да подобрите здравето си през новата година, може да започнете да консумирате повече риба и по-специално един определен вид. Според Испанската фондация за сърдечни заболявания рибата предлага значителни предимства за сърдечносъдовата система, а скумрията е на първо място в списъка на експертите.

Освен това рибата стимулира производството на колаген, което означава, че ще помогне за предотвратяване на свързаните с възрастта дефицити, както и ще ви даде по-здрава кожа и стави. Всъщност може да сте забелязали напоследък шума около колагеновите маски за лице , които могат да помогнат на хората да поддържат кожата си сияйна и млада, съобщи Mirror.

Ароматният лефер е богат на омега-3 мастни киселини, които не само намаляват LDL (лошия холестерол), но и увеличават HDL (добрия холестерол). Подобни свойства имат и други риби като сардините и сьомгата, но ползите от скумрията са по-добри.

Неизменна част от здравословното меню: какви са ползите от рибата?

Хубавото, което трябва да се отбележи за рибата, е, че тя е достъпна и много питателна, осигурявайки основни протеини, фосфор и редица витамини, включително В6, В12, D и ниацин. Организацията на потребителите и ползвателите настоятелно препоръчва включването на скумрията в ежедневния хранителен режим, пише 24 часа.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1077 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2025.01.02 | 21:53

1
Бях почти импотентен и сега го правя в продължение на 3 часа без прекъсване и той е като камък, освен това дори се е увеличил с няколко сантиметра, това е мега готино нещо-----➤➤➤ use.my/testo

Добави коментар

Водещи новини