Една от най-влиятелните адвокатки в Европа хвърли бебето си през прозореца

gettyimages
share

В Германия се проведе безпрецедентен процес. Ръководителят на правния отдел на Porsche, 28-годишната Катарина Йованович влезе в затвора за убийството на новородената си дъщеря. Майката изхвърлила бебето на асфалта от прозореца на апартамента си.

Йованович бе осъдена на седем години и половина затвор, след като беше призната за виновна за убийство. Адвокатите на дамата избраха много странна линия на защита: те твърдяха, че служителката на Porsche доскоро не е знаела, че е бременна; раждането е било изненада за нея. Тя родил сама в дома си. Твърди се, че след като взела новороденото, майката била толкова шокирана, че го изпуснала през прозореца, пишат медиите в Германия.

Според разследващи Йованович отлично разбирала, че чака дете - жената търсела много информация по тази тема в интернет. Обвинението твърди, че адвокатката се е страхувала, че детето ще й попречи на кариерата. И като цяло майчинството не се вписвало в плановете й за живот, пише Телеграф.

Охранителни камери заснели жената, хвърлила бебето си в контейнер

Съдът обаче се вслуша в доводите на защитата, намирайки убийството за непредумишлено. Но тази присъда се стори твърде жестока за защитниците на Катарина Йованович и възнамеряват да я обжалват.

Водещи новини

Още новини