Вежди Рашидов: България плаче за нови хора, които да ни отлепят от дъното

  • 02 август 2024 21:43

  • 1003
  • 5
Вежди Рашидов: България плаче за нови хора, които да ни отлепят от дъното
© Bulphoto (архив)

Инфантилизмът създава форми на скандали. Едно такова поведение разделя обществото отново на две. Това коментира бившият председател на Народното събрание (НС) Вежди Рашидов в предаването "Денят ON AIR".

По думите му бившият министър на културата Георги Йорданов е бил един от най-добрите министри. Според него той е добър и скромен човек. Създал е училища по изкуствата, занимавал се с реставриране на църкви и паметници на културата, издействал e над 400 ателиета.

"Ахмед Доган да излезе от сараите и г-н Пеевски. Хората винаги се карат за едни пари. България плаче за нови хора, които да са мечтатели, хора, които искат да се отлепим от това дъно. Тези не могат. Хората си мерят егото. Оплюват се и занимават обществото с личните си истории. Трябва да дойдат нови хора от тези 70% негласуващи. Това са българските учени, професорите, лекарите, строителите, летците, пилотите, космонавтите, изобретателите", каза Рашидов пред Bulgaria ON AIR. 

 

Той сподели, че е влязъл в политика с име и реализиран. Вложил си е парите в платени данъци.

"Другите едва ли са го направили. Не предадох нито един път никой от партията, чиято идеология споделях. Има хора, които са още читави. Не си говоря с тях, за да не им попреча. Не ми звънят, защото ги е страх. Има и добри хора, има и доносници. В политиката има най-много доносници", подчерта бившият председател на Народното събрание.

Според него политическата ситуацията е безпомощна и обидна за целия български народ.

"Хората да излязат и да изберат умни, образовани, можещи, талантливи хора. Защото хората, които в живота си нищо не са направили, ще искат оставките на премиера, на вътрешния министър и на министъра на културата", заяви Рашидов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1003 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.08.02 | 23:05

5
30 години ги гоните хората оттук, сега плачете!
Нов човек

2024.08.02 | 22:29

4
Тук съм. Дайте ми власт и да ви почвам наред!!!
Dred

2024.08.02 | 22:24

3
Да! След като пияндета и престъпници като вас я забиха в дъното

2024.08.02 | 22:21

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
ХхХ

2024.08.02 | 22:06

1
много си прав Вежди всички БУКЛУЦИ трябва да бъдат изметени

Добави коментар

Водещи новини